Аудио: Cyber Snipa Sonar Portable Mini Speaker

ок.35 лв.

Производител

Cyber Snipa

Cyber Snipa Sonar Portable Mini Speaker е портативен спийкър, който е по-малък от бейзболна топка, събира се в джоба и има доста добър звук предвид размерите си. Така с едно изречение могат да се обобщят качествата на тази персонална музикална джаджа.

Спийкърът има мощност от 3 вата, което не е малко за портативни устройства, а находчивият дизайн помага звукът да излиза по максимално добър начин. Освен това басите се подчертават от технология, която Cyber Snipa нарича „вакуумен бас” и която наистина добавя нужната плътност на аудиото. Sonar се захранва от една литиево-йониева батерия, която при пълен капацитет осигурява около 4 часа живот.

Джаджата има доста причудлива форма и представлява нещо като чашка на гъба, подпираща се на четири крачета. В ъгълите на спийкъра има бутон за включване и такъв за регулиране на звука, а приятна синя LED светлина ни напомня, че уредът е включен.

Ако една портативна колона ще бъде навсякъде с вас, задължително условие е тя да е максимално гъвкава що се отнася до начина на свързване. За щастие при Cyber Snipa Sonar Portable Mini Speaker това е решено по най-простия начин: апаратът може да се свърже с всеки един аудио плейър, iPod, персонален компютър или таблет чрез стандартен 3.5-милиметров аудио жак. За да не пречи при пренасяне, аудио кабелът хитро е скрит под „корема” на спийкъра, а най-хубавото е, че в комплекта е включен удължител, с чиято помощ може да увеличите разстоянието на цели 18 инча. Към по-дългия кабел също може да включите и USB конектора, с чиято помощ да заредите батерията.

Въпреки че няма да ви отвее (буквално и преносно) със сила и качество, звукът на Sonar не е никак лош предвид портативните размери. Любопитно е, че за допълнителен ефект може да вържете два спийкъра и тогава аудиото наистина става изненадващо силно. Ясно е, че Sonar не е насочен към десктоп компютрите, но размерите му го правят доста подходящ за всякакъв вид преносима техника като лаптоп, нетбук, таблет или дори смартфон. Алтернатива на Sonar може да бъде Razer Ferox, но там цената е по-висока – около 70 лв. – макар че срещу нея получавате по-издръжлива батерия и по-хубава кутийка за носене. Ако непременно държите на по-силен звук, може да си купите два спийкъра, но дори и един ви върши отлична работа, ако искате самостоятелен аудио източник, който да вземете със себе си на път.