GPS: TomTom Via 135

360 лв.

Производител

TomTom

GPS:
TomTom Via 135

Всеки шофьор знае колко опасно е да боравиш с джаджи, докато си на пътя. Именно поради тази причина е поразително колко малко навигационни системи предлагат наистина качествен гласов контрол. Garmin успя да разработи най-ефективната до момента – Nuvi 3790T. TomTom обаче бързо навакса и представи Via 135.

За разлика от продукта на Garmin, Via 135 се стартира с натискането на малката иконка с микрофон вляво от 5-инчовия екран. Впоследствие обаче голяма част от функциите на GPS-а стават достъпни чрез гласови команди. Например казвате адреса – улица, номер, град, и готово. Единствено пощенският код не може да бъде въведен устно, което е съществен минус.

Нещо повече – може да помолите Via 135 да ви намери най-близката бензиностанция. Устройството ще ви представи списък, от който може да избирате – отново с гласова команда. По същия начин имате възможност да търсите и ресторанти или болници. Може да приближавате картата или да заглушавате звука. Дори добавянето на „любими” елементи е възможно с гласови команди.

Наличен е и Bluetooth. По този начин може да свържете GPS-а към телефона и да го управлявате през TomTom. Набирането на номер през Via 135 е напълно възможно, както, разбира се, и хендсфри разговорите.

Ако решите да използвате Via 135 без гласови команди, ще откриете характерното за TomTom интуитивно меню. Когато натиснете екрана, пред вас ще се появят шест основни иконки за всяка една ключова функция на GPS-а. Пътищата се изчисляват с помощта на IQ Routes на TomTom и взимат предвид статистически анализ на досегашните пътешествия по маршрута, извлечени от трафик услугите на компанията. Това ги прави и много по-реалистични.

В заключение – TomTom Via 135 предлага отличен гласов контрол благодарение на технологията Speak & Go. Един ефективен навигатор на приемлива цена.