Най-интересното от дилърската конференция на Мост

Поредната дилърска конференция на Мост компютърс събра представители на изтъкнати технологични марки като Acer, Asus и LG, които демонстрираха новостите, предстоящи за българския пазар.

Acer демонстрира новия таблет Iconia One 7, който се отличава с изключително тънък профил, красив 7-инчов IPS екран и доста добър живот на батерията. Негов батков е 8-инчовият Iconia Tab 8, снабден с Intel Atom процесор и 2GB RAM. Третото досто интересно предложение от тайванската компания идва под формата на хибриното устройство Aspire Switch 10, което представлява таблет с голям 10-инчов екран, който може във всеки един момент да се прикрепи към клавиатура, която го превръща в компактен лаптоп.

На свой ред Asus отчете, че през изминалата година компанията се е превърнала в най-добрата тайванска марка и вече има обща стойност от 1.7 миларда долара. Това става на крилете на няколко отлични показателя – Asus е производител номер 1 на дъна, номер 3 на таблети и номер 5 на РС-та. Сред новите продукти на компанията е най-бързата геймърска видео карта в света Ares III, която ще бъде издадена от специализираното подразделение Republic of Gamers. Впечатление прави и първият и единствен WQHD G-Sunc монитор в света с уникален 27-инчов екран и време за реакция 1 милисекунда.

LG се похвали със своите 21:9 IPS монитори, които осигуряват перфектното съотношение за мултитаскинг и работа с графични редактори. В каталога на компанията личат още сериите LG UM65 и UM55 UltraWide, които са монитори съответно с 25, 29 и 34 инча. Накрая компанията ще предложи 4К IPS монитора 31MU97, който се отличава с много красив 31-инчов дисплей и 10-битова обработка на цветовете.

Презентацията на Consumer Channel Group пък се фокусира върху желанието на групата да демонстрира качеството на Microsoft продуктите. Сред тях са фактът, че единствено Windows 8.1 таблетите могат да подкарат MS Ofifce, оптимизиран за тъчскрийн, както и Office 365 Personal, който ви дава като бонус 20GB място за съхранение в OneDrive и 60 Skype минути за разговори по цял свят.