Сирма Груп разширява присъствието си на румънския пазар с придобиването на Roweb Development

Сирма Груп Холдинг АД, една от водещите  български софтуерни групи, завърши покупката на 51% дял в румънската ИТ компания Roweb Development SA, след като получи необходимите регулаторни одобрения. С това придобиване Roweb Development SA официално става част от Сирма Груп.

Този стратегически ход засилва регионалното присъствие на Сирма Груп и допълва съществуващото портфолио от ИТ услуги. Roweb Development е специализирана в създаването на комплексни бизнес приложения за финансовия, застрахователния, имотния, HR и хотелиерски сектори. Компанията има над 140 служители и офиси в Букурещ, Питещ, Крайова и Лондон. Roweb добавя богата домейн експертиза и сериозен опит в изпълнението на успешни софтуерни проекти.

Цветан Алексиев, главен изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг АД, заяви: “С радост приветстваме Roweb в семейството на Сирма Груп. Техният задълбочен опит в областта на финансовите услуги, недвижимите имоти, набирането на персонал и управлението на таланти напълно съответства на нашите стратегически цели. Обединявайки силните си страни, можем да предложим още по-всеобхватни решения за разработка на софтуер на нашите клиенти.”

Виорел Костеа, главен изпълнителен директор на Roweb Development SA, добави: “Присъединяването към Сирма Груп е важен етап за Roweb. Винаги сме се стремили да си партнираме с динамични компании, които споделят нашата страст към иновации и високи постижения. Глобалното присъствие и силната репутация на Сирма Груп ще ни позволят да разширим дейността си и да предоставим още по-голяма стойност на нашите клиенти.”

Придобиването на Roweb Development ще доведе до ръст на приходите на Сирма Груп и засили пазарните й позиции в Румъния, ЕС и Северна Америка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *