LG представи първия в света безжичен прозрачен OLED телевизор

LG SIGNATURE OLED T 4K бележи началото на нова, вълнуваща ера, в областта на иновациите в телевизорите 

 

LG представя първия в света безжичен прозрачен OLED телевизор по време на най-голямото технологично изложение в света – CES 2024. LG SIGNATURE OLED T е истинско технологично чудо, което съчетава прозрачен 4K OLED екран и технологията на LG за безжично предаване на видео и звук, за да преобрази екранното изживяване по начин, който никога досега не е бил възможен. OLED T отключва свят с почти неограничен потенциал, давайки на потребителите свободата да персонализират своето пространство. Това се допълва от водещото в класа качество на картината и производителността на LG OLED, задвижвани от новия процесор α (Alpha) 11 AI. Прозрачният OLED на LG е носител на пет награди за иновации на CES 2024, включително отличието „Най-добра иновация“.

LG SIGNATURE OLED T позволява на потребителите да не се съобразяват с доминиращия черен екран, който не се съчетава с декора в дома им. Запазвайки своя 77-инчов размер на екрана, OLED T и неговият иновативен прозрачен дисплей безпроблемно хармонизират със заобикалящата го среда. Практически невидим, когато е изключен, той се слива с интериора и освобождава потребителите от дългогодишния проблем с „големия черен екран“. Прозрачният дисплей на телевизора също така прави пространството да изглежда по-голямо, като създава чувство за свобода.

LG OLED T носи със себе си много нови възможности – от мястото, където може да бъде поставен в стаята, до видовете потребителски изживявания, които компанията предлага. Неговият прозрачен OLED екран премахва обичайните ограничения, които се срещат при конвенционалните телевизори.

Вече не е необходимо телевизорът да се поставя до стената. Вместо това той може да бъде позициониран в средата на стаята, за да раздели пространството, или до прозореца без да блокира гледката навън. В комплекта е включена и кутията Zero Connect Box, която използва авангардна технология за безжично предаване на 4K изображения и звук към телевизора. Технологията също позволява на потребителите да поставят телевизора си навсякъде, независимо от това къде са разположени електрическите контакти в стаята. Така потребителите могат да се насладят на изчистен интериор и модерен дизайн без кабели.

Нещо повече, модулният дизайн на LG OLED T улеснява разнообразните методи за инсталиране. OLED T се предлага във варианти за самостоятелен монтаж, монтаж до или на стената. Клиентите могат допълнително да персонализират пространството си, като добавят стоящи или плаващи рафтове отстрани на екрана.

Прозрачният OLED на LG позволява на потребителите да открият нови форми на забавление чрез двойното изживяване при гледане: прозрачно и непрозрачно. OLED T се превръща в прозрачно цифрово платно за произведения на изкуството, видеоклипове или снимки с функцията Always-On-Display (AOD). Съдържанието, показвано на прозрачния екран, сякаш се носи във въздуха, но едновременно с това се слива със заобикалящото пространство, за да създаде завладяващ и вълнуващ визуален ефект. Друга опция е функцията T-Bar, която предлага полезен информационен бар, разположен в долната част на екрана. T-Bar показва новини, актуална прогноза за времето или заглавията на възпроизвежданите песни, докато останалата част от екрана представя ясен, безпрепятствен изглед към пространството зад него.

Когато потребителите искат да се насладят на перфектна OLED картина, могат просто да натиснат бутона, за да повишат контраста на екрана. По този начин те могат мигновено да се възползват напълно от подобреното качество на картината на LG OLED чрез новия процесор α (Alpha) 11 AI с 4 пъти по-висока производителност на AI. Това осигурява 70% по-добра графичната производителност и 30% по-висока скорост на обработка в сравнение с предишния модел. OLED T предлага най-доброто изживяване на прозрачен и ярък цветен екран само с едно натискане на бутона.

„Като поредно невероятно постижение в света на иновациите, LG SIGNATURE OLED T предлага съвсем нови екранни изживявания, както и качеството на картината и производителността на нашата OLED технология“, споделя Парк Хьонг-сей, президент на LG Home Entertainment Company. „Прозрачният OLED на LG дава на клиентите по-голяма свобода да оформят своя интериор, като напълно предефинира възможното и посочва пътя към едно вълнуващо бъдеще за телевизионната индустрия.”

LG SIGNATURE OLED T ще бъде представен по време на CES 2024 от 9 до 12 януари на щанда на компанията (#16008, Las Vegas Convention Center).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *