Xiaomi допълва своето AIoT портфолио със смарт продукти за ежедневието

Xiaomi, компания за електроника и производство на смарт продукти, позната най-вече със своите смартфони и интелигентен хардуер, свързан с IoT платформата, обяви пускането в продажба на най-новата си гама от носими смарт устройства. Тя включва Xiaomi Smart Band 8 Pro, Xiaomi Watch S3 и Xiaomi Watch 2. Новите продукти са предназначени да подобрят потребителското изживяване, подпомагайки воденето на по-здравословен начин на живот.

Фитнесът среща модата: Xiaomi Smart Band 8 Pro

Xiaomi Smart Band 8 Pro предлага усъвършенствана персонализация, професионално спортно проследяване, цялостно наблюдение на здравето и други смарт функции, осигурявайки потребителско изживяване, което съчетава стил с ежедневна полезност.

Xiaomi Smart Band 8 Pro разполага с голям правоъгълен 1,74″ AMOLED екран с подобрена 60Hz честота на опресняване и резолюция 336×480 пиксела. Смарт гривната е тънка и лека, с дебелина 9,99 мм и тегло 22,5 г. Корпусът ѝ е с метална рамка, а дисплеят е защитен с Corning Gorilla Glass Victus.

Устройството е оборудвано и със сензор за светлина, който поддържа адаптивна автоматична настройка на яркостта спрямо околната светлина, с което гарантира, че дисплеят остава лесно видим при различни условия на осветеност.

За да бъде удобна за носене и модерна, Xiaomi Smart Band 8 Pro се предлага с каишки с бързо разкачане от двете страни на корпуса на гривната, което позволява лесната им смяна. Гривната се предлага в цветове на корпуса Черен или Сребърен и с широка гама от материали и цветове на каишките, които се продават отделно, за да могат потребителите напълно да персонализират външния вид. За да отговори на индивидуалните предпочитания, Xiaomi Smart Band 8 Pro предоставя избор от над 200 дизайна на циферблата, включително на тема игри, които добавят нотка забава към цялостното потребителско изживяване.

Xiaomi Smart Band 8 Pro предлага и спортно проследяване на професионално ниво с богат избор от над 150 спортни режима. Предоставяйки различни възможности за упражнения, смарт гривната отговоря на индивидуалните предпочитания на потребителите. За любителите на бягането функцията за интелигентно бягане позволява на потребителите да зададат желаната от тях скорост на бягане преди да започнат да тичат, като напомнянията за темпото им помагат да се придържат към поставената си цел. Устройството осигурява и 10 курса за бягане, предлагайки научни и интуитивни насоки за бягане по време на тренировка. Освен това вградената 3D анимация на упражненията предоставя ясни визуални насоки за загряване и разтягане, с което помага на потребителите да се подготвят по-добре за предстоящата тренировка.

Смарт гривната разполага и с функции за наблюдение на здравето. Усъвършенствана е с нов 4-канален модул за наблюдение на сърдечния ритъм, Xiaomi Smart Band 8 Pro използва множество сензори за непрекъснато наблюдение на сърдечния ви ритъм през целия ден, като записва данни за здравето в реално време.

Xiaomi Smart Band 8 Pro има батерия с капацитет 289mAh, което ѝ осигурява 23% по-дълъг живот в сравнение с предшественика ѝ. При типична употреба тя може да издържи до 14 дни, надминавайки предишното поколение Xiaomi смарт гривна с още 2 дни и осигурявайки продължителна употреба без често презареждане. Смарт гривната включва и вградено GNSS позициониране, което позволява на потребителите да са наясно с местоположението си, дори и без телефона си. Освен това, Xiaomi Smart Band 8 Pro е сертифицирана по 5ATM и оборудвана с широк набор от полезни инструменти, като гласовия асистент Alexa и функцията “намиране на мобилен телефон”, които добавят удобство в ежедневието на потребителите.

Xiaomi Watch S3

Xiaomi Watch S3 е многофункционален смарт часовник с класически дизайн, който отговаря както на модните, така и на ежедневните нужди на потребителя.

С кръгъл 1,43-инчов AMOLED дисплей и рамка от лека алуминиева сплав, Xiaomi Watch S3 пресъздава дизайна на класическите часовници. Xiaomi Watch S3 предлага на потребителите ново ниво на персонализация чрез сменяеми рамки и каишки. Чрез завъртане може да бъде сменена и персонализирана рамката на часовника като се предлагат и съобразени за тях дигитални циферблати. Часовникът поддържа и портретна функционалност, която позволява на потребителите да вграждат информационни данни в портретните си снимки, за да създадат персонализиран циферблат в допълнение към над 180 безплатни дизайна.

Xiaomi Watch S3 осигурява изключителна производителност и по-добро потребителско изживяване благодарение на новата мощна система Xiaomi HyperOS, която осигурява по-бързо свързване между продуктите и по-добра синхронизация на информацията. Часовникът има дълъг живот на батерията, способен да издържи до 15 дни. Освен това часовникът се зарежда бързо, като предлага до два дни използване само с 5-минутно зареждане. Потребителите могат да се възползват от нова за Xiaomi функция, която се появява за пръв път именно при Xiaomi Watch S3 – изпълнение на различни персонализирани задачи само с една ръка. Чрез различни завъртания на китката потребителите могат да управляват телефона, като например да отхвърлят повиквания, да проверяват времето или да правят снимки.

Когато става въпрос за проследяването на спортни дейности, Xiaomi Watch S3 предлага над 150 спортни режима, от които потребителите да избират. Сред тях са и нови режими за зимни спортове, които се предлагат за първи път при Xiaomi Watch S3. Потребителите могат да се насладят на режима за каране на ски с подобрена ефективност на приемане на антената и подобрена точност на позициониране чрез двубандов GNSS L1+L5, осигуряващ прецизно позициониране. Освен това часовникът предлага 10 различни курса за бягане, за да помогне на бегачите от различни нива да оптимизират ефективността си, независимо дали целят да увеличат издръжливостта си или да изгорят мазнини.

Смарт часовникът е с усъвършенствани възможности за наблюдение на здравето, като разполага с 12-канален модул за наблюдение на сърдечния ритъм, който измерва по-точно от предишните поколения Xiaomi устройства. Устройството включва и функция за наблюдение на съня. Като забавно допълнение, след носене на часовника в продължение на седем последователни дни, той генерира Sleep Animal, което представя състоянието на съня на потребителя въз основа на 7-дневния модел на сън.

Xiaomi Watch 2

Като част от най-новите AIoT продукти на Xiaomi, Xiaomi Watch 2 предлага на потребителите изживяване с всеобхватна функционалност и стилен дизайн.

Благодарение на операционната система Google Wear OS, Xiaomi Watch 2 осигурява на потребителите гладко и стабилно използване на смарт часовника. Той разполага с пет от най-често използваните приложения и поддържа още над 200 приложения от трети страни, което дава на потребителите широк набор от приложения за избор. За да осигури бърза и ефективна работа, Xiaomi Watch 2 се захранва от платформата Snapdragon W5+Gen 1 Wearable. Двуядрената архитектура позволява автономно превключване с висока производителност и ниска консумация на енергия, което осигурява дълготраен живот на батерията – до 65 часа при типична употреба. Xiaomi Watch 2 е с 495mAh батерия и 32G памет.

Със своя елегантен и изискан дизайн Xiaomi Watch 2 разполага с 1,43″ AMOLED дисплей и корпус от алуминиева сплав. С тегло от около 37 г. смарт часовникът е удобен за носене по време на спортни дейности или по време на сън. Xiaomi Watch 2 се предлага с черен или сребърен цвят на каишките. Допълнително се предлагат различни аксесоари за отделно закупуване, с които да завършите външния си вид.

Xiaomi Watch 2 разполага с нова за Xiaomi смарт часовниците функция – дистанционно управление на камерата, която позволява на потребителите да заснемат снимки или видео с телефона си директно чрез часовника. Тази практична функция е особено полезна за любителите на фотографията.

Освен това Xiaomi Watch 2 поддържа над 160 спортни режима, включително нови режими за зимни спортове. Той може да записва разстоянието и средната скорост на всяко плъзгане на ските и дори да картографира ски пистите. Двубандовият L1+L5 GNSS помага на потребителите да се локализират точно в сняг или при други трудни метеорологични условия. След партньорството си със Strava, Xiaomi разширява сътрудничеството си и със Suunto. Това позволява на потребителите лесно да синхронизират данните си за спорт и сън между Mi Fitness и приложенията, с което се гарантира непрекъснат запис на данни при използване на Xiaomi Watch 2.

Xiaomi Watch 2 предлага подобрено и още по-точно наблюдение на здравето с подобрения си 12-канален модул за наблюдение на сърдечния ритъм. Усъвършенстваният алгоритъм за наблюдение на съня обединява данните за кислорода в кръвта и дишането за цялостен анализ, предоставяйки на потребителите по-точна информация, свързана с тяхното здраве. Освен това приложението Mi Fitness предлага и функцията Sleep Animals. След носене на часовника в продължение на седем последователни дни той генерира визуализация Sleep Animals  което най-добре представя състоянието на съня на потребителя въз основа на 7-дневния модел на съня.

Цени и наличности

Xiaomi Smart Band 8 Pro, Xiaomi Watch S3 и Xiaomi Watch 2 ще бъдат достъпни за продажба чрез официалните канали на Xiaomi за България.

Xiaomi Smart Band 8 Pro ще се предлага на препоръчителна цена от 169 лева.

Xiaomi Watch S3 ще се предлага на препоръчителна цена от 349 лева.

Xiaomi Watch 2 ще се предлага на препоръчителна цена от 449 лева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *