AGON by AOC прави MiniLED гейминга достъпен за всеки с новия AOC GAMING Q27G3XMN/BK

AGON by AOC – една от водещите световни марки за гейминг монитори[1] и ИТ аксесоари – представя новия AOC GAMING Q27G3XMN/BK. Този прогресивен 27-инчов (68,6 см) монитор е пресечната точка на революционната MiniLED технология и несравнимата гейминг производителност на цена, която ще промени индустриалните норми. Насочен към геймърите, които търсят HDR изживяване от най-високо ниво с впечатляващи цветове на непобедима цена, Q27G3XMN/BK буквално блести и засенчва останалите гейминг монитори.

Със завладяващ 27-инчов Fast VA панел, Q27G3XMN/BK предлага удивителна QHD (2560×1440) резолюция и разполага с MiniLED подсветка, поддържаща 336 зони на затъмняване. Благодарение на тази иновативна технология, мониторът се гордее със сертификата си VESA DisplayHDR 1000 – едно от най-високите нива на HDR, което му позволява да показва мастилени, дълбоки черни цветове и най-ярките светлини в един и същи кадър. Използвайки 10-битова дълбочина на цвета (8-бита + FRC), мониторът възпроизвежда 1,07 милиарда цвята и постига широко покритие на цветовата гама (+95% DCI-P3). 27-инчовият размер на монитора и QHD резолюцията водят до висока плътност на пикселите за ясен текст и изображения. В допълнение 180-херцовата честота на опресняване и забележително време за реакция до 1 милисекунда GtG гарантират, че геймърите имат предимство в състезателните игри. Всичко това позиционира Q27G3XMN/BK в челните редици на най-съвременните гейминг монитори.

MiniLED подсветката предоставя безпрецедентна стойност

В основата на привлекателността на Q27G3XMN/BK е неговата изключителна характеристика: революционна MiniLED подсветка, която може да се похвали с впечатляващите 336 отделни зони на локално затъмняване. Тази авангардна технология издига монитора до DisplayHDR 1000 ниво на сертифициране, осигурявайки несравнима яркост и контраст. Сам по себе си неговият Fast VA панел има невероятно естествено контрастно съотношение, което, съчетано с MiniLED подсветката, предоставя спиращо дъха възпроизвеждане на съдържание с висок динамичен диапазон. Решението за подсветка с пълен набор от зони на локално затъмняване (FALD: full array local dimming) значително подобрява HDR изживяването, като позволява някои части от екрана да бъдат напълно черни, докато други поддържат много висока яркост. Сцени от най-завладяващите игри, движени от сюжета, оживяват с наситени черни нюанси и светещи акценти.

Прецизност и темпо: QHD, 180 Hz, 1 милисекунда GtG

Q27G3XMN/BK е идеален за геймърите, които търсят оптималност. Неговата QHD (2560×1440) резолюция улавя всеки детайл, докато честотата на опресняване от 180 Hz гарантира изключително плавно игрово изживяване. С време за реакция до 1 милисекунда GtG, използвайки най-високите настройки за ускоряване на пикселите, той се откроява като най-добрият избор за бързи игри, осигурявайки изживяване без фантомни изображения и замъглявания. Fast VA панелът гарантира, че преходите са ясни дори при най-интензивните FPS игри или шеметни гейминг сцени и в същото време осигурява вдъхновяващо изживяване за сетивата при разказвателните игри с по-бавно темпо. Q27G3XMN/BK осигурява прецизност и скорост в перфектна хармония, поставяйки нов стандарт за съвършенство в гейминга.

Балансиращ акт

Игрите не са само сурова производителност, важно е и изживяването да е завладяващо и комфортно.

Ергономично съвършенство: Q27G3XMN/BK е оборудван с ергономична стойка, която предлага щедри настройки за височина, наклон, въртене и завъртане, като гарантира, че всеки геймър може фино да настрои монитора си за максимален комфорт.

Здравето на първо място: Функции като Flicker-Free технологията и режимът Low Blue дават приоритет на удобството и здравето на потребителите по време на турнири и маратонски гейминг сесии.

Предимство при игрите: Добавената функция Shadow Control дава на геймърите предимство и нюанс, като им позволява да регулират нивата на сянка и осветяване до перфектни визуализации в играта, за да виждат лесно враговете, които се крият в тъмните ъгли, например. Поддържайки технологията Adaptive-Sync, мониторът може да използва променлива честота на опресняване, като по този начин елиминира накъсването поради разминаване на кадрите.

Прецизно прицелване: наслагването на мерника (Dial Point) позволява на геймърите да се прицелват точно в FPS игри, където липсва мерник.

Пълен контрол: OSD функциите на монитора също могат да се регулират с помощта на софтуера AOC G-Menu или просто с OSD бутоните на самия монитор. 

Предефинирайки очакванията със своя впечатляващ набор от функции, AOC GAMING Q27G3XMN/BK ще бъде наличен за закупуване от средата на ноември 2023 г. на препоръчителна цена на дребно от 782 лв. с ДДС. Този монитор ще постави началото на нова ера на достъпните, висококачествени игри.

 

[1] IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2023 Q1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *