Kia представи най-новите си концепции за електромобили с акцент върху геометричните форми

Производителят на автомобили Kia представи две нови концепции за електромобили – Concept EV3 и Concept EV4, които представляват дизайнерската философия “Opposites Unite” на компанията с акцент върху атмосферата в купето, геометричните форми и устойчивите материали.

EV3 е със смел и футуристичен дизайн. Както концепцията EV9, той има ясни геометрични модели, включително октагонални колелни арки, които значително се разширяват от купето, и отразява тези форми в задните светлини.

Вътрешността е по-фантастична, проектирана да подчертае обемистия интериор и да създаде “трансформативна атмосфера в купето”. Той разполага с хоризонтален екран, монтиран отгоре, който функционира като инструментален панел и система за инфотейнмънт, заедно с овален волан и истински огледала.

Concept EV4 е проектиран от нулата с акцент върху спортната визия и силните геометрични форми. Вътрешността е същата като на Concept EV3, но “потребителският интерфейс на климатичната система включва контролен панел, който може да бъде съхраняван в централната конзола, когато не се използва” – информират от Kia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *