Revolut представя нов продукт на спестяващите българи: Гъвкавите сметки предлагат променливи дневни лихвени проценти до 5,2%

Revolut, глобалното финансово суперприложение с над 30 милиона клиенти по света, стартира ново спестовно решение за редица валути в България: Гъвкавите сметки са интелигентен начин за клиентите да получат повече от спестяванията си във времена на нарастващи жизнени разходи. Новият продукт на Revolut предлага на съществуващите и нови клиенти пълна гъвкавост, с годишни лихвени проценти до 3,42% за EUR, възможност за захранване и теглене на средства по всяко време, както и ежедневно изплащана лихва.

Гъвкавите сметки инвестират във фондове на паричния пазар – силно диверсифицирани фондове с ниска волатилност, които представляват конкурентна алтернатива за клиентите, търсещи стабилна възвръщаемост или целящи да предпазят парите си от инфлацията с по-ниско очаквано ниво на риск в сравнение с алтернативните инвестиции. До момента тези фондове са основно достъпни за институционалните инвеститори и обикновено са използвани от големи корпорации и банки за съхранение на парите им. Revolut предлага Гъвкави сметки в партньорство с Fidelity International – водеща глобална компания за управление на активи.

Докосвайки функцията „Спестявания“ в приложението Revolut, клиентите ще могат да преместят парите, които желаят да инвестират в „Гъвкава сметка“ и да печелят лихва от днес за утре. Клиентите могат да депозират средства в Гъвкавата си сметка, като избират между три валути – EUR, GBP и USD – и да притежават повече от една Гъвкава сметка по едно и също време. Лихвените проценти варират в зависимост от валутата: Клиентите ще получават до 3,42% за депозити в EUR, 4,76% за депозити в GBP и 5,19% за депозити в USD, в зависимост от плана. Лихвата се изплаща ежедневно и клиентите имат възможността да допълват и теглят средства по всяко време.

Иван Чалов, Revolut Head of Retail:

„С нарастващите разходи за живот, за нас е удоволствие да помогнем на клиентите си да заделят повече пари, за да спестят каквото могат. Радваме се да предоставим продукт, който помага на хората да получат повече от спестяванията си с увереността, че могат да изтеглят спестяванията си по всяко време. И нещо повече – за нас е удоволствие да донесем до всеки клиент услуги, които доскоро не бяха лесно достъпни за частните банкови клиенти.“

Гъвкавите сметки ще стартират първоначално в Германия, Испания, Чехия, България и Литва и след това постепенно ще бъдат лансирани в други пазари в ЕИЗ. Други продукти на Revolut, които помагат на клиентите да спестят по време на инфлация, включват Сейфове със спестявания и Закръгляне на дребни пари.

Въз основа на критериите за допустимост, обложената лихва на клиента може да бъде удържана от Fidelity за спазване на нормативните изисквания.

За да отворят Гъвкава сметка, клиентите ще трябва да:

  • Кликнат на „Спестявания“ в приложението Revolut;
  • Приемат правилата и условията и да се регистрират за Гъвкави сметки чрез Revolut; Securities Europe UAB, дружество лицензирано и регулирано от Банката на Литва;
  • Кликнат на „Създаване на Гъвкава сметка“;
  • Изберат валута;
  • Решат каква сума желаят да инвестират.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *