LG представи безжична Ultra HD технология

 

LG Electronics представя иновативна Wireless Ultra High Definition (Ultra HD) технология за пренос на данни на Световния мобилен конгрес (MWC) 2013 г. в Барселона. Мобилната функция от ново поколение позволява на потребителите да преглеждат игри и друг тип съдържание от смартфон на Ultra HD телевизор в реално време чрез безжичен пренос на данни.

Безжичната Ultra HD технология прави преноса на мултимедийно съдържание от смартфон към телевизор по-бърз и лесен в сравнение с предходни системи за компресиране и трансфер на данни. С минимално забавяне и загуба на информация, новата мобилна технология на LG пренася съдържание, използвайки WiFi мрежи. По време на преноса, мултимедийното съдържание се настройва така, че да подхожда на резолюцията на екрана приемник, като oсигурява безупречна картина. 

Нещо повече – технологията на LG Wireless Ultra HD използва двойно по-малко енергия за трансфер на съдържание спрямо други технологии от подобен тип. Това е възможно с по-малкото натоварване на процесора и хардуера на смартфона.