LG показа IPS монитори за графични дизайнери и киномани

На изложението IFA в Берлин LG ще представи два нови IPS монитора от висок клас – EA93 и EA83.

Мониторът EA93 впечатлява със своя дисплей с пропорции 21:9, типични за екраните в киносалоните. Моделът се характеризира с резолюцията Wide Quad High Definition (WQHD) с 2560×1440 пиксела, която точно възпроизвежда цветовете и предоставя широко визуално пространство на любителите на специалните ефекти.

EA93 с размер на екрана от 29 инча впечатлява с резолюция от 2560×1080. Съчетанието между високата резолюция и пропорцията 21:9, идентична с тази на киноекраните, гарантира, че зрителите ще виждат всеки филм по желания от неговия режисьор начин. Богатството от мултимедийни ефекти се постига не само от размера на екрана. Мониторът възпроизвежда напълно стандартната цветова гама на sRGB, а яркостта от 300 нита гарантира високо качество на картината и живи цветове.

На свой ред мониторът EA83 пресъздава 99% от цветната гама на Adobe RGB, като гарантира на графичните специалисти отлично качество на образа.

Посетителите на IFA могат да се запознаят с двата модела IPS монитори – EA93 и EA83, на щанда на LG Electronics в зала 11.2 в Messe Berlin.