Клавиатура: Chill Innovation Wireless Micro Keyboard

110 лв.

Производител

Chill Innovation

Умните телевизори и конзолите днес предлагат толкова много екстри, че едно стандартно дистанционно просто не е достатъчно. Тук на помощ идва безжичната Bluetooth клавиатура на Chill Innovation.
Нейната цел е много проста – да съчетае в себе си функционалността на стандартната клавиатура и мишка в една форма, която не е предназначена за скута ви, а е удобна за държане в ръце.

Chill Innovation Wireless Micro Keyboard ползва безжичния стандарт 2.4GHz, което я прави съвместима с гейм-конзоли, смартфони, таблети, лаптопи и на практика всичко, което разполага с Bluetooth. Лека е и малка, с обли ъгли. Може лесно да се побере в джоба. Дизайнът е добър, но от нея не лъха чувство за стил, характерно за продукти като Lenovo Keyboard Multimedia Remote. За това усещане до голяма степен и пластмасовите кмпоненти.

Освен с пълна QWERTY клавиатура, джаджата разполага и с тракпад с размера на палец, подсветка, удобна за работа в тъмни помещения, и интегрирано светодиодно фенерче. Откриваме и Bluetooth донгъл, който се прибира в самото устройство, за да не го изгубите. С негова помощ ще може да използвате микро клавиатурата и с джаджи, които не разполагат със собствена Bluetooth свързаност, като повечето настолни компютри например.

По отношение на производителност Chill Innovation Micro Keyboard остава смесени чувства у нас. Това до голяма степен зависи от факта какво точно искате да постигнете с нея. Тя предоставя лесен достъп до бутоните на мишката и тракпада – те се намират буквално под палците ви. Това прави стандартното уеб браузване бързо и лесно.

Тракпадът изглежда сравнително евтин. Грапав е, но пък отчита добре вашите движения. Що се отнася до клавиатурата – тя се представя доста зле. Особено ако смятате да пишете доста с нея. Когато хванете продукта в двата му краища, десният ви палец трябва да се протегне, за да докосне клавишите в дясната част. Изглежда неестествено да придвижвате дясната ръка към средата на продукта, а усещането, че ще го изпуснете, преобладава.

Дали джаджата на Chill Innovation е подходящ избор за вас? Отговорът на този въпрос зависи до голяма степен от това колко често ще използвате самата клавиатура. В ролята на заместник на мишката продуктът се справя доста добре. За спорадично писане също е подходяща. Но ако сте решили да пращате често имейли и да браузвате редовно с клавиатурата, търсейки всевъзможни неща в мрежата и изписвайки множество ключови думи, най-добре се насочете към продукт от типа на Lenovo Multimedia Remote.