Колонки за таблет: iLuv iSP245 Mo'Beats

ок. 120 лв.

Производител

iLuv

iLuv iSP245 Mo’Beats е доста интересен продукт, но не непременно лесен за ревю. От една страна тази колонка, която с помощта на Bluetooth се свързва към вашия iPad и iPhone изглежда добре, определено звучи по-качествено от вградения спийкър и притежава самостоятелна акумулаторна батерия, което превръща целия комплект в напълно мобилен.

От друга страна обаче има какво да се желае по отношение на озвучаването и най-вече на баса, който е изненадващо немощен. Като добавите към това цена от порядъка на 120 лв. и вече получавате един продукт, който не може да бъде препоръчан с лека ръка.

В крайна сметка изводът трябва да направите самите вие – крайните потребители. Според това за какво точно ще ползвате колонката, тя може да ви задоволи напълно или да ви разочарова. Ако търсите аудио аксесоар, в който лесно може да поставите вашия iPad или iPhone и да се наслаждавате на сърфиране в мрежата и видео клипове в YouTube, iLuv iSP245 Mo’Beats ще свърши точно това. Ако обаче търсите наистина качествено звуково изживяване за ценители, разочарованието вече чука на вратата ви.

Всъщност вече няколко пъти споменахме продуктите на Apple, но истината е, че този модел е съвместим и със сходни устройства като Samsung Galaxy Tab 10, както и смартфони с диагонал на екрана поне 3.5 инча. Ако приемем, че все пак е по-вероятно да ги ползвате с таблет, то хубаво е да знаете, че той влиза както хоризонтално, така и вертикално в поставката на колонката без никакъв проблем. Каквато и позиция да изберете, стабилността е гарантирана благодарение на плъзгаща се скоба на гърба, която дава устойчивост на поставката. Тук обаче има едно условие – за да пъхнете таблета или смартфона си, най-напред трябва да се освободите от всякакви калъфи и по-дебели протектори, които бихте могли да ползвате с него. Това не би трябвало да е сериозен проблем, а освен това от чисто естетическа гледна точка iLuv iSP245 Mo’Beats изглежда най-добре, когато в нея е поставено “голо” устройство.

Подобно на iPad и iPhone, за да бъде наистина полезна, самата колонка също трябва да бъде доста мобилна. Тя е с тегло от около 550 грама, което не е съвсем леко, но не е и чак толкова обемисто. Производителят iLuv не дава конкретна продължителност на живота на литиево-йониевата батерия, но тестовете показват, че тя няма да ви остави лесно. Портативността е допълнителен плюс, тъй като зареждането става през включения в комплекта Mini-USB кабел.

Качеството на звука предизвиква смесени реакции. Аудиото е силно и може да озвучи малък офис или стая. С други думи, кежуъл потребителите могат да бъдат доволни, защото със сигурност iLuv iSP245 Mo’Beats изкарва по-силен звук от вградения спийкър. В същото време обаче басът е неубедителен, а както при повечето портативни колонки, когато усилите звука до най-високите степени се получава неприятно пращене.

И така, “портативност срещу аудио компромис” изглежда начина, по който може да бъде дефинирана дилемата дали да станете горди притежатели на iLuv iSP245 Mo’Beats. Ако държите на по-прецизен звук с подобни технически характеристики, наум веднага идва една по-добра алтернатива – портативните колонки Logitech’s Mini Boombox с Bluetooth връзка. Ако не сте с прекалено високи претенции и просто искате да се насладите на приятен звук в хотелската стая или офиса, iLuv iSP245 Mo’Beats ще свършат точно това.