Фитнес джаджа: Fitbit Ultra

180 лв.

Производител

Fitbit

Fitbit Ultra е изключително странна технология. Често, когато я носите, ще забравяте, че е с вас. Но тя е в джоба ви и постоянно следи вашите движения. А в края на деня/седмицата/месеца ще ви предоставя детайлна информация за вашата активност (или нейната липса), която, евентуално, ще ви вдъхнови за нови постижения.

Това не е продукт, предназначен за професионални атлети. Не може да го носите, когато играете активни спортове, изискващи контакт с други хора. Не е водоустойчива и не разполага с GPS. Тя обаче ще ви каже колко точно стъпки сте изминали всеки ден, колко стълби сте изкачили, колко калории сте изхабили, колко далече сте ходили, колко добре сте спали и – ако сте достатъчно дисциплинирани – може да следите и какво ядете.

Основният въпрос обаче остава – дали Fitbit Ultra ще успее да ви направи по-активни и ще ви помогне ли да отслабнете?

Самата джаджа е особено атрактивна – оцветена в синьо и черно. Може да я закачите за колана или сутиена си или дори да я сложите в своя джоб. Тежи едва 12 гр, а като размер достига 53x17x16 мм.

На една от страните на Fitbit Ultra откриваме малък светодиоден екран и бутон, който го активира. На него ще виждате най-различна информация, като всеки клик ви прехвърля от секция в секция.

Освен с детайли за вашата активност, Fitbit Ultra ви поздравява по своеобразен начин: „Здравейте, Георги!”, „Изгорете калориите!” и т.н.

В самата джаджа откриваме комбинация от 3D сензор за движение, акселерометър и алтиметър. Именно те изчисляват различните ви постижения. Алтиметърът се следи за височините – т.е. дали ходите или тичате по хълм.

Според компанията производител Fitbit Ultra издържа между пет и седем дни с един заряд, а за да се зареди напълно са необходими 1-2 часа. На практика наистина е така. С един заряд успяхме да работим цяла една седмица с устройството.

Колкото по-успешно се справяте, толкова повече Fitbit значи ще спечелите (по начин, сходен с геосоциалната мрежа FourSuqre). Т.напр. ще бъдете възнаградени, ако направите 20 000 крачки за един ден, ако изкачите еквивалентът на Емпайър Стейт Билдинг и т.н.

Сайтът на компанията предлага и активно общество, с което може да комуникирате, да разменяте рецепти, да търсите съвети и т.н.

Fitbit Ultra определено не е по джоба на всеки със своята цена от 180 лв. Онези от вас обаче, които искат да следят своята активност (или липсата й) по дискретен начин, ще останат изключително доволни от продукта.