Evernote Market стигна 1 милион приходи за месец

Компанията Evernote се похвали, че нейната онлайн платформа Market е реализирала приходи от 1 милион долара само за първия си месец.

Evernote е компанията зад популярната услуга за дигитални бележки и онлайн сторидж на документи Evernote, а Market е новият й онлайн пазар за продукти като скенери за документи Fujitsu и стилните тетрадки на италианската компания Moleskine.

В момента Market дава цели 30 процента от приходите на Evernote, твърди изпълнителният директор на компанията Фил Либин. По неговите думи успехът на Market е дошъл значително по-бързо отколкото са се развили приходите на останалите бизнеси на компанията. Така например първият продукт, който Evernote предлага е платеният абонамент за услугата за дигитални бележки и трябва да минат цели 16 месеца преди това да донесе 1 милион долара. Пускането на Evernote Business през миналата година отнема 5 месеца преди приходите да достигнат същия 1 милион.

Сред най-продаваните през Evernote Market продукти са скенерът Fujitsu Scansnap, стилусът за таблет Jot Script и чантата Trianlge.