Google купи компания за умни часовници

Интернет гигантът Google, за когото се твърди, че е на път да създаде собствен умен часовник, тихомълком придоби компания, която се занимава именно с такъв тип разработки.

WIMM Labs е компания, която прекрати собствената си дейност в края на миналата година, цитирайки “ексклузивна и конфиденциална връзка”, свързана с нейната технология, с което очевидно намекна, че Google ще използва нейните достижения.

Очаква се WIMM Labs да даде на Google и цяла Android платформа, разработена специано за нуждите на потребителите на бъдещия умен часовник. Самата компания бе създадена преди 5 години от инвестиционната компания Pillar Ventures. Тя започна да разработва Android приложения за дисплеи, които се носят по тялото, а в края на 2011 г. създаде и собствен умен часовник, наречен WIMM One.

Според последни данни работата на Google по умния часовник – включително и с помощта на служителите на WIMM Labs – се води най-вече от Android подразделението й, а не от известната и напредничава X Lab. Това може да означава, че появата на умен часовник на Google може да стане много по-бързо, отколкото бе необходимо на X Lab да създаде Google Glass.