Jobs дебютира доста слабо в кината

Премиерата на биографичния филм Jobs, посветена на съоснователя на Apple се оказа доста слаба, показват първите резултати от боксофиса.

Едноименната лента, в главната роля на която е Аштън Кътчър, е донесла около 6.7 милиона долара, което е доста под онези 8-9 милиона долара, очаквани от разпространителите. Филмът стартира в 2 381 кина в Съединените щати, но дебютира едва на 7-мо място, изпреварван от новата комедия на Джейсън Судейкис и Дженифър Анистън We Are the Millers и The Butler.

“Въпреки че по принцип никой не е очаквал филмът да се сравнява с The Social Network все пак е разочароващо, че Jobs е спечелил по-малко от една трета от историята за създаването на Facebook”, коментира сайтът Box Office Mojo.

Бюджетът на Jobs е 12 милиона долара, така че тепърва предстои да видим дали лентата ще успее поне да го достигне. Стийв Возняк, който бе и консултант по филма, обвини Аштън Кътчър за част от провала на Jobs.

“Подозирам, че голяма част от това, което е сбъркано във филма произлиза именно от начина, по който Аштън пресъздаде Стийв Джобс”, обяви другият съосновател на Apple.