Слушалки: Parrot Zik

560 лв.

Производител

Zik

Де да имаше слушалки, които да пускат музиката автоматично, щом ги поставите на ушите си и същевременно да я спират на пауза, когато решите да ги свалите… Всъщност, Parrot Zik са точно такива заради вградения в тях акселерометър – популярен за смартфоните и таблетите сензор. Същият, който променя ориентацията на дисплея от пейзаж на портрет.

Нещо повече – външната повърхност на дясната тапа е чувствителна на допир. Плъзнете пръста си надолу и ще намалите звука. Настрани – ще отидете на следващата песен или ще се върнете на предишната. Чукнете веднъж и ще спрете музиката (качеството е прилично благодарение на 40-милиметровите неодимни говорители, макар че има какво още да се иска от баса). Същото действие може да бъде използвано и за отговаряне или прекратяване на обаждане, стига да вържете слушалките си към смартфон.

В лявата тапа пък откриваме NFC чип (безжична технология за високо честотна връзка с малък обсег на действие). Той улеснява връзката на Parrot Zik с друго устройство посредством Bluetooth. Чукнете леко продукт, поддържащ NFC (например смартфона Galaxy Nexus), и веднага ще може да осъществите контакт.