iOS 6.1 вече спечели 22 процента от iOS потребителите

Само 36 часа след своя дебют, iOS 6-1 вече е била инсталирана на почти една четвърт от 13-те милиона iOS потребители, които са наблюдавани от аналитичната компания Onswipe.

Пуснат миналия понеделник от Applе, най-новият ъпдейт на операционната система вече е качен на 21.8 процента от iOS потребителите, при това само в рамките на първите ден и половина. От тези потребители в статистиката на Onswipe 24 процента са собственици на iPhone, а 21 – на iPad.

Тези данни показват, че разпространението на iOS 6.1 е подобрило рекорда за най-бързо навлизане на нова версия на операционната система.

Разбира се, тези данни не обхващат всички iOS потребители, а само онези, които са анализирани от Onswipe, но въпреки това представителната извадка е доста красноречива. За последното си проучване компанията е проследила навиците на 13 милиона потребители, докато преди това е следяла 10 милиона.

За пръв път Apple въведе over-the-air функцията за ъпдейт на iOS с пускането на iOS 5 през октомври 2011 г., така че потребителите да могат да ъпдейтнат устройствата си без да ползват iTunes. Според Onswipe бързите темпове на разпространение на iOS 6.1 показват, че хората най-сетне се чувстват комфортно с тази опция и знаят как работи.