Подсилен контакт за зареждане на малки електромобили и плъг-ин хибриди от Schneider Electric излиза на пазара

При употребата му не е необходимо наличието на зарядна станция

 

Schneider Electric пуска на пазара контактен излаз за директно зареждане на малки електрически превозни средства и плъг-ин хибриди.

Продуктът Mureva Styl EV е от позната за професионалистите серия ключове и контакти, предназначени за монтаж във външни условия. При употребата му не е необходимо наличието на зарядна станция, тъй като самият продукт е подсилен с допълнително покритие на контакта със сребро, подобряващо енергийния пренос и ограничаващо прегряването при продължителна употреба.

Mureva Styl EV се предлага в бяло и антрацит, за скрит или открит монтаж и с високата си степен на влагозащита – ip55 – е подходящ за гаражи, домове, тераси, дворове, офиси. При употребата на специализирания контакт е възможно бавно зареждане 1,8 – 3,7 kW на различни видове електрически превозни средства – скутери, тротинетки, плъг-ин хибриди, което го прави добър избор за места на домуване или продължителен престой на съответните превозни средства.

Освен изцяло електрическите автомобили днешният динамичен начин на живот и придвижване добави много нови по-малки превозни средства в ежедневието. Mureva Styl EV е идеално решение за хората, които се придвижват с електрически велосипед или скутер. Той представлява и съществено улеснение за собствениците на плъг-ин хибриди, които също са решение за все повече потребители. За тях един такъв контакт изключва нуждата специално да си набавят зарядна станция“, споделя Елица Гераджиева, продуктов мениджър за категорията „Електрическа мобилност“ на Schneider Electric.

Специализираният контакт не изисква промяна на партидата и е изпитан в съответствие с протокол за ежедневния цикъл на зареждане от 8 часа. Осигуреното подсилване е в съответствие с международния стандарт IEC 60884-1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *