Водещ експерт представи нови XR трендове на събитие за киберсигурността

През октомври, месецът на киберсигурността, се проведе събитие “Cybersecurity and Safety in Emerging Tech Trends”, организирано съвместно от XR Talks и Cyber Security Talks Bulgaria. То се фокусира върху сигурната и безопасна употреба на нововъзникващите технологии и включваше лекции и нетуъркинг сесии.

Сред основните лектори беше технологичният предприемач и експерт по дигитално здраве Валентино Мегале. Той е президент на XRSI-Europe и съосновател на Softcare Studios – стартъп, разработващ решения с виртуална реалност за управление на стреса и болката при пациенти. Експертът, който има богат опит в областта на XR технологиите, сигурността и етиката в новите технологии, изнесе лекция за най-новите тенденции в областта на XR (Extended Reality), обхващаща всички форми на смесена, виртуална и разширена реалност.

В рамките на събитието се проведе и лекция на Тони и Митко Рангелови за концепцията “Security-by-design” и как могат да се създават технологии, които са сигурни от самото начало на своето създаване. Лекторите представиха добрите практики за интеграция на киберсигурността на етапа на проектиране.

Събитието предостави платформа за обсъждане на актуалните киберзаплахи в XR средите и как могат да бъдат управлявани рисковете, свързани с личната неприкосновеност и сигурността на потребителите. Презентациите и дискусиите се фокусираха върху най-често срещаните заплахи в immersive experience и как могат да се справят със сигурността в XR и метавселената.

Партньори на събитието бяха XRS.bg – Bulgarian XR Society, Cyber Security Talks Bulgaria, VR Lab BG, КиберКЛУБ, Софийски университет “Св. Климент Охридски”, VR Store Ltd. и Devin JSC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *