Google превръща Gemini Live в многоезичен чатбот с над 40 езика

Google обяви, че в следващите седмици ще разшири поддръжката на своя AI чатбот Gemini Live до над 40 езика. Тази нова функция ще позволи на потребителите да водят разговори на два езика на едно и също устройство, като по този начин се увеличава гъвкавостта и удобството на приложението.

Gemini Live е създаден, за да предоставя естествени и свободно протичащи разговори, като може да се използва за различни цели като мозъчна атака за събития, задълбочаване в нови теми или подготовка за интервюта за работа с реална обратна връзка. Въпреки че Google го описва като разговор с приятел, не е ясно колко хора биха използвали всички тези функции.

Освен това, Gemini Live ще бъде интегриран с други приложения и услуги на Google като Google Calendar, Tasks, Keep и Utilities, което ще улесни достъпа до информация и изпълнението на задачи. Потребителите могат да настроят предпочитаните си езици в приложението Google на своите Android устройства, като отидат в Settings > Google Assistant > Languages и изберат първия предпочитан език. Има опция и за добавяне на втори език.

За момента, Gemini Live ще бъде достъпен само за Android устройства, като Google все още не е обявил планове за пускане на приложението за iPhone. Изглежда, че компанията предпочита да използва тази нова функция, за да привлече повече потребители към своята мобилна платформа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *