На IFA 2024 LG представи ThinQ ON – домашен хъб с изкуствен интелект

AI домове с привързан интелект за безпроблемна свързаност, персонализиран комфорт и грижа

 

LG Electronics (LG) разкри домашния хъб LG ThinQ ON AI, включващ Affectionate Intelligence на IFA 2024 в Берлин, Германия. Този иновативен хъб осигурява свързаност и разширяемост, позиционирайки се като център на една цялостна умна домашна екосистема, където уредите на LG и „емпатичният“ AI работят в унисон, за да осигурят персонализиран комфорт, грижа и удобство.

Домашният AI хъб се свързва безпроблемно с широк набор от уреди и Internet of Things (IoT) устройства, което улеснява всеки да настройва и да се наслаждава на персонализиран дом, захранван от изкуствен интелект. Задвижван от Affectionate Intelligence на LG, ThinQ ON непрекъснато се учи от разнообразните индивидуални начини на употреба, за да персонализира ежедневните преживявания на потребителите, ускорявайки реализацията на визията на LG „Zero Labor Home“.

Компактен и лек, LG ThinQ ON разполага с цилиндричен дизайн и заглушена цветова палитра (сиво/бяло), което му позволява да се слее без усилие с всяко пространство или декор. Устройството е оборудвано с AI високоговорител, който улеснява разговорите с AI гласовия асистент на LG и позволява на потребителите да слушат любимото си аудио съдържание. Усъвършенстваните възможности на ThinQ ON се управляват от високопроизводителния AI чипсет на LG, проектиран с мисъл за бъдещо мащабиране.

Решения за дома, базирани на изкуствен интелект, съобразени с предпочитанията на всеки потребител

ThinQ ON позволява на потребителите да контролират своите AI уреди и жилищни пространства с гласови команди или заявки, изказани по естествен, разговорен начин. Това създава изживяване, подобно на разговор с приятели или семейство, добавяйки по-човешко измерение към взаимодействията потребител-устройство.

В допълнение към разбирането на разговорния език, домашният хъб с изкуствен интелект на LG може да разбере контекста на разговорите и да определи потребителските предпочитания за всяко свързано устройство, IoT устройство и услуга; внасяйки ново ниво на „грижа“ в дома. Нещо повече, ThinQ ON самостоятелно наблюдава всички елементи в екосистемата на умния дом, като услужливо информира потребителите, когато дадена задача е завършена (напр. пералнята е завършила цикъл) или ако е открит проблем.

Освен това ThinQ ON прави възможна проверката или промяната на почти всички настройки на уреда, като се използват само гласови команди, и конфигуриране на рутинни процедури за подобряване на удобството, които автоматизират операциите на уреда/IoT.

Свързване, разширяемост и многофункционалност

LG ThinQ ON е Matter сертифициран и поддържа различни възможности за мрежово свързване, включително Wi-Fi и Thread, осигурявайки безпроблемна настройка и безпроблемно умно домашно изживяване. Съвместим с широк набор от иновации на LG и нарастващ брой уреди и IoT устройства от други производители, ThinQ ON позволява на потребителите да управляват цялата си умна домашна екосистема от едно място, както сега, така и в бъдеще.

За да подобри допълнително свързаността на ThinQ ON, LG придобива компанията за умни домове Athom през юли тази година. Водещият интелигентен хъб на Athom, Homey Pro, може да се свърже с над 50 000 устройства. Homey App Store включва около 1000 приложения за свързване и управление на продукти от различни световни марки. LG планира да увеличи максимално предимствата на отворената платформа на ThinQ ON чрез непрекъснато разширяване на гамата от поддържани марки и устройства.

Подобрена сигурност и защита на поверителността с LG Shield

ThinQ ON използва LG Shield, фирмената система за сигурност на компанията, за защита на клиентските данни по всяко време – от събирането и съхранението до използването. LG Shield криптира потребителските данни и ги съхранява сигурно в отделен сървър. Освен това необходимите модификации на данните се извършват в защитена среда, предотвратявайки намеса на външни лица в операционния код и гарантирайки безопасността на клиентите, докато те се наслаждават на многото предимства на най-новите иновации на LG, управлявани от AI.

„Гласов асистент и хъб с изкуствен интелект, който служи като център на умния дом, ThinQ ON ни доближава значително до реализирането на нашата визия за Zero Labor Home“, казва Лю Джае-чеол, изпълнителен директор на LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company . „LG има за цел да направи „AI Home Lifestyle“ достъпен за всеки и ще продължи да предоставя персонализиран комфорт, грижа и удобство чрез своите Affectionate Intelligence решения.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *