Sony спечели седем отличия на наградите EISA 2024

Сред наградите се открояват тези в категория „Фотоапарат на годината“, присъдена на Alpha 9 III и „Смартфон на годината за създатели на съдържание“, присъдена на Xperia 1 VI

 

Sony спечели общо седем награди от Експертната асоциация за цифрова фотография и звук (EISA) 2024, с което затвърждава своята отдаденост към иновациите и отличното качество на продуктите на марката, които подобряват потребителско преживяване. Сред наградите са „Фотоапарат на годината“ за Alpha 9 III и награда за най-добър „Смартфон за създатели на съдържание“ за Sony Xperia 1 VI.

Всяка година наградите се присъждат на нови продукти, които съчетават най-съвременните технологии и водещи в класа си характеристики, избрани от експертна група от най-авторитетните списания в бранша.

Пълният списък с наградите на Sony можете да видите по-долу:

  • EISA ФОТОАПАРАТ НА ГОДИНАТА 2024-2025: Alpha 9 III
  • EISA APS-C ФОТОАПАРАТ 2024-2025: Alpha 6700
  • EISA ТЕЛЕФОТО ОБЕКТИВ 2024-2025: Sony FE 300mm F2.8 GM OSS
  • EISA ШИРОКОЪГЪЛЕН ОБЕКТИВ 2024-2025: Sony FE 16-25mm F2.8 G
  • EISA ТЕЛЕФОТО ВАРИО ОБЕКТИВ  2024-2025: Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS II
  • EISA СМАРТФОН ЗА АВТОРИ НА СЪДЪРЖАНИЕ 2024-2025: Sony Xperia 1 VI
  • EISA МУЛТИМЕДИЕН КАР АУДУО РЕСИЙВЪР 2024-2025: Sony XAV-9550ES

Журито от EISA изложи следните ключови аргументи, с които обоснова награждаването на продуктите на тазгодишната церемония.

EISA ФОТОАПАРАТ НА ГОДИНАТА 2024-2025: Alpha 9 III
С Alpha 9 III Sony постига технологичен пробив. Това е първият фотоапарат в света с глобален затвор, в който всички пиксели се прочитат едновременно, а не ред по ред. Това означава, че изкривяванията от електронния затвор остават в миналото. Освен това фотоапаратът може да постигне скорост на затвора до 1/80,000 сек., като за първи път вече е възможно да синхронизирате светкавицата с всички скорости на затвора. Проблемите при премигваща изкуствена светлина също остават в миналото. В спортната и екшън фотография фотоапаратът може да снима безпрецедентните 120 кадъра в секунда при пълна резолюция 24MP raw, включително с проследяващ автофокус. Освен това функцията Pre-Capture на Alpha 9 III позволява на потребителите да улавят моменти до 1 сек. преди натискане на бутона на затвора. Глобалният затвор без изкривявания е също от полза за авторите на видео клипове, които могат да разчитат на 4K видео запис при 60p (генерирано от 6K) и впечатляващо 4K видео в забавен каданс при 120p без кроп.

EISA APS-C ФОТОАПАРАТ 2024-2025: Alpha 6700
Alpha 6700 е новият най-добър модел от серията APS-C фотоапарати на Sony. Той е създаден за напреднали любители на фотографията и видеографията и доказва, че APS-C форматът има перспектива. Фотоапаратът използва най-новите функции на Sony за автофокус, включително усъвършенствано засичане на обекти, определяне на човешката поза и проследяване. Новоразработеният 26MP сензор осигурява значително по-бърза скорост на прочит на данните в сравнение с предходни модели – нещо, което значително подобрява автофокуса. Благодарение на него получавате и по-малко изкривявания, както при снимки, така и при видео клипове, когато използвате електронния затвор. Alpha 6700 наследява и някои високотехнологични видео функции от камерите Cinema Line на Sony, като 4K/120p запис. Високо ценим подобрените ергономични характеристики в сравнение с предходни модели и по-големия и удобен грип с допълнителни бутони за управление.

EISA ТЕЛЕФОТО ОБЕКТИВ 2024-2025: Sony FE 300mm F2.8 GM OSS
Sony FE 300mm F2.8 GM OSS е много остър и бърз телефото обектив за фотоапаратите на Sony с E-байонет. Този вид обектив е дългогодишен фаворит на спортните фотографи и на фотографите на дивата природа, които се нуждаят едновременно от голям обхват и широка бленда, която да разфокусира фона, както и от бързи скорости на затвора, с които улавят действието. Той е най-лекият в своя клас, почти на половина в сравнение с обичайното тегло на предходните обективи. Това го прави лесен за употреба дори и от ръка за продължителни периоди. С 1.4x и 2x телеконвертори, той остава все така впечатляващо малък и лек обектив 420 мм f/4 или 600 мм f/5.6, като същевременно запазва фантастично качество на изображението.

EISA ШИРОКОЪГЪЛЕН ОБЕКТИВ 2024-2025: Sony FE 16-25mm F2.8 G
Sony FE 16-25mm F2.8 G предлага изключително разнообразни функционалности за тези, които търсят широкоъгълен обектив с добри характеристики за фотография, влогове или видео клипове. Той предлага широка бленда f/2.8 и изключително висококачествена оптика в малък, лек и по-достъпен формат в сравнение с върховия варио обектив FE 16-35mm F2.8 GM II на Sony. Обективът прави заснемането на кадри от близко фокусно разстояние по-лесно и поддържа компенсиране на изместването на фокуса при приближение, като двойните линейни мотори за управление на фокуса могат да поддържат автофокуса дори и при снимки със скорост 120fps. С единадесетте си извити ламели на блендата за красив и гладък фон и кръгло боке, пръстен за управление на блендата със стопове по избор и висококачествена защита срещу метеорологичните условия, този компактен широкоъгълен варио обектив е особено привлекателен за много от потребителите на Sony.

EISA ТЕЛЕФОТО ВАРИО ОБЕКТИВ 2024-2025: Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS II
Sony’s FE 70-200mm F4 Macro G OSS II е компактен телефото варио обектив с впечатляващи характеристики на фокуса от близки разстояния, което осигурява увеличение до половината от реалния размер при всички фокусни разстояния. Обективът е съвместим с телеконвертори, а когато се използва с телеконвертор SEL-20TC 2x на Sony, дава възможност за истински макро кадри със съотношение 1:1. Той е по-малък и лек от своите предшественици със същия диапазон на приближение и бленда. Благодарение на усъвършенствания дизайн получавате впечатляваща рязкост и острота на кадрите със значително по-бърз автофокус и по-ефикасна стабилизация на изображенията. Това прави този обектив идеален избор за дива фотография, макро, туристически и портретни фотографии. Въпреки че е разработен за пълноформатни фотоапарати, удобната работа с обектива и неговата ергономичност го правят идеално допълнение и към APS-C фотоапарати.

EISA СМАРТФОН ЗА СЪЗДАТЕЛИ НА СЪДЪРЖАНИЕ 2024-2025: Sony Xperia 1 VI
Xperia 1 VI на Sony се откроява като най-добрия смартфон за създатели на съдържание благодарение на впечатляващите си възможности за видео заснемане и Exmor T сензор за мобилни устройства, който осигурява качество на снимките, равностойно на това на пълноформатните апарати. На запалените фотографи той предлага тройна камера със стандартен 16mm и 25mm обектив и допълнителна фокусна дължина 48mm, както и телефото камера с истинско оптично приближение 85-170 mm с телемакро функция. Всички обективи използват ZEISS оптика и технология за разпознаване на човешката поза. Устройството поддържа 4K HDR видео запис при скорост до 120fps за гарантирано кинематографско качество и зашеметяващи кадри. Освен това, с 6.5“ OLED дисплей със скорост на опресняване 120Hz, процесор Snapdragon 8 Gen 3 и 5000mAh батерия, която позволява ползване до два дни, този смартфон е мощен инструмент, с който лесно изпълнявате всяка мултимедийна задача, която можете да си представите.

EISA МУЛТИМЕДИЕН КАР АУДУО РЕСИЙВЪР 2024-2025: Sony XAV-9550ES
Sony XAV-9550ES се отличава като изключителен избор за мултимедия в автомобила. С 25.7 cm (10.1“) капацитивен HD сензорен екран, мощно и динамично усилване и възможност за кабелно и безжично свързване с Вашия смартфон получавате толкова добър звук, че никога няма да искате пътуването Ви да свърши.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *