HONOR обявява конкурс за смартфон фотография: Уловете вълшебството на мига — 2024 HONOR Magic Moments Awards

Глобалният технологичен бранд HONOR обяви началото на 2024 HONOR Magic Moments Awards, глобалният конкурс за мобилна фотография, който компанията организира за четвърти път. Конкурсът включва шест категории с 59 налични награди за пейзажна фотография, портрети, моментни снимки, видеоклипове, групови снимки и други. Състезанието иска да насърчи любителите на смартфон фотографията да уловят магията на мига със своите телефони. Експертното жури, състоящо се от седем реномирани доайена на фотографията, ще оцени постъпилите предложения. Индивидуалните участници имат шанс да спечелят награди на стойност до $15 000 от общ награден фонд на стойност над $100 000. От 6 април до 6 август фотографите ентусиасти от цял ​​свят са поканени да участват в състезанието, като изпратят своите предложения през официалния уебсайт на състезанието или чрез платформите на социалните медии. Победителите ще бъдат обявени през септември.

„Наградите HONOR Magic Moments бяха създадени през 2021 г., за да послужат като глобална платформа за обмен на мобилна фотография и да вдъхновят потребителите да покажат креативността си, като същевременно предоставят еднаква платформа за всички – от професионални фотографи до обикновени потребители на смартфони“, каза Джордж Джао, главен изпълнителен директор на HONOR Device Co., Ltd. „От първото издание преди три години наградите HONOR Magic Moments получиха над един милион постъпления от 51 държави и региони, с общо 320 000 участници от цял свят, с което разширяват спектъра на мобилната фотография до нови граници.”

Победители, избрани от експерти фотографи от цял ​​свят

Тазгодишното жури на HONOR Magic Moments Awards се състои от група уважавани експерти от различни области на фотографията. Тези професионалисти ще комбинират обширните си знания и опит в различни аспекти на заснемането, изразяването и техническото приложение на изображения, за да изберат най-завладяващите, висококачествени произведения, които олицетворяват същността на фотографията.

Журито включва:

  • Zhao Yingxin, главен редактор на China Photo Press и първата жена директор на фотографските дейности в историята на Олимпийските игри
  • Jassim Rabia Al-Awadhi, председател на Фотографската асоциация на Обединените арабски емирства (ОАЕ) и основател на Фотографския клуб на ОАЕ
  • Ale Megale, победител в наградите на публиката LUX
  • Mathieu Courdesses, известен френски фотограф на дивата природа
  • Stefano Guindani, реализиран италиански моден фотограф и творец
  • Samuel Deng, технически директор на HONOR
  • Hou Weilong, технически експерт по изображенията в HONOR

Желани и щедри награди

Тази година състезанието дебютира с шест категории, които насърчават смартфон фотографите да използват силата на технологиите, за да заснемат автентични човешки истории и емоции в различни аспекти. Шестте категории са:

  • По пътя
  • Ние
  • Опазване
  • Моментът
  • Историята
  • Видео

 

Сред тях категорията „Опазване“ приветства снимков материал, заснет на смартфон, който документира човешките усилия, предприети за създаване на устойчиво бъдеще.

С общо 59 награди, HONOR Magic Moments Awards предлага общ награден фонд от над $100 000, включително $15 000 за Фотограф на годината. Във всяка категория ще има един победител, един първи подгласник и един втори подгласник и всеки от тях ще бъде възнаграден съответно с $5000, $3000 и $1000. В допълнение, ще има 20 препоръчителни и отличителни награди, независимо от категориите, като победителите при тях ще получат HONOR Magic6 Pro и най-новите продукти от серията HONOR N.

Инструменти, надградени с изкуствен интелект, за фотографски успех

Като глобален лидер в технологиите за камери за смартфони, HONOR непрекъснато подобрява мобилното фотографско изживяване, като инвестира в напредничави разработки на изкуствен интелект (AI) и оптични технологии. Най-новата флагманска серия HONOR Magic6 пренаписва правилата в смартфон спортографията със следващо поколение HONOR Falcon камерна система, задвижвана от AI на платформено ниво, която позволява бързо заснемане в целия фокусен диапазон и във всякакви ситуации. PORSCHE DESIGN HONOR Magic6 RSR издига смартфон фотографията на следващото ниво със своя усъвършенстван HDR LOFIC сензор и LiDAR Matrix Autofocus System, която е адаптирана от технологията за автономно шофиране. Тази система осигурява фотографско изживяване, което съперничи на това на фотоапаратите от професионален клас.

От 6 април до 6 август фотографите ентусиасти могат да подават своите предложения на официалния уебсайт на HONOR (https://www.honor.com/global/magic-moments-awards/). Мобилните фотографи могат също така да участват в HONOR Magic Moments Awards за 2024 г., като публикуват в каналите на социалните медии с хаштаг #HONORMagicMoments в описанието на снимките.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *