LG ускорява решението си за автономно шофиране и информационно-развлекателни системи

Иновативните възможности на LG за инфотеймънт системи в автомобила се съчетават с най-съвременните технологии на Magna Cutting-Edge ADAS и AD Technologies в най-новото сътрудничество между компаниите

 

LG ще проведе частна демонстрация за най-големите производители на автомобили на CES 2024, нова взаимосвързана платформа, интегрираща технологиите Advanced Driver Assistance System (ADAS), Automated Driving (AD) и In-Vehicle Infotainment (IVI). Разработена от LG в сътрудничество с Magna, глобална компания за технологии в областта на мобилността, революционната платформа за бъдеща мобилност се очаква да се появи съвсем скоро.

Партньорството, започнало през 2023 г., използва комбинация от технологичните умения на LG и Magna, за да помогне за осигуряването на диференцирано потребителско изживяване в салона на автомобила. Двете компании успешно интегрират изчислителна система за кабината от различни области в една едночипова система (SoC), представляваща гъвкаво и рентабилно решение за производителите на оригинално оборудване.

Единичният електронен модул поддържа множество системи IVI и интеграция на ADAS/AD домейни и може ефективно да изпълнява различни изисквания за Automotive Safety Integrity Level (ASIL), като използва по-малко електронни блокове за управление и заема по-малко място. Това адаптивно решение е идеално за предстоящия преход към софтуерно дефиниран автомобил (SDV) и за обединението на неговата електрическа/електронна архитектура. Интегрирането на функционалностите в един модул дава възможност за споделяне на богати данни в реално време в различни области.

Чрез специализиран Human Machine Interface (HMI) платформата на LG може да предостави на водачите и пътниците завладяващи, нови преживявания и по-интуитивни взаимодействия при използване на усъвършенствани автомобилни дисплеи, цифрови клъстери, дисплеи с разширена реалност (AR-HUD) и софтуер за визуализация. Освен това решението може да бъде персонализирано, за да отговори на нуждите на всеки производител на оригинално оборудване от интегрирани комуникации и IVI системи. Очаква се автомобилите, които ще излязат през 2027 година да са първите, които ще се възползват от тази усъвършенствана технология.

„Изключително сме доволни от напредъка, който постигнахме по тази технология за мобилност на бъдещето“, заяви Ън Сеок-хюн, президент на LG Vehicle component Solutions Company. „Съвместните усилия на LG и Magna ще спомогнат за напредъка на индустрията, като улеснят бързото внедряване на важни технологии, които повишават безопасността на шофиране и удоволствието от шофирането.“

Друго успешно сътрудничество между двете компании – LG Magna e-Powertrain обединява опита на Magna в областта на електрическите задвижващи системи с възможностите на LG за разработване на компоненти за е-мотори, инвертори и бордови зарядни устройства. Обявено през 2021 г., съвместното предприятие, което обхваща инженерство, проектиране и производство, дава възможност на LG и Magna да реагират активно на пазарните тенденции и да предоставят иновативни решения, за да задоволят променящите се нужди на клиентите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *