Геймърската мишка Krypton 550 (Ревю)

 


В края на миналата година полският бранд Genesis представи своя нов модел мишка – Krypton 550, която вече е налична и у нас. Освен, че впечатлява със своите RGB осветление и ергономичен дизайн, устройството се отличава с разширена функционалност и с доказали се във времето решения за бързина, прецизност и издръжливост.


В редакцията получихме една бройка от модела и тествахме неговите възможности. В следващите редове ще споделим какви впечатления остави у нас работата с Krypton 550.


Първи впечатления и дизайн


Следвайки актуалните тенденции в гейминга, мишката на Genesis е ултралека и с атрактивен външен вид с характерния за марката дизайн тип пчелна пита. Впечатление прави и нейното RGB LED осветление, което обхваща вътрешността и долните ѝ ръбове. 


Хващайки я в ръка се уверихме, че устройството е изключително леко – едва 70 гр. и не изморява ръката при продължителна употреба. За това допринася неговия ергономичен дизайн тип пчелна пита, който позволява използването на по-малко материал.


Външен вид


Във външния вид на тествания от нас модел се отличава матово-черният й цвят (предлага се и в бял цвят), както и множеството извивки, които допринасят за по-удобен захват без приплъзване. В горната част на корпуса му е разположен превключвател, който променя резолюцията в пет степени. В допълнение – Krypton 550 разполага със седем програмируеми бутона за специфични клавиатурни комбинации, които предоставят безспорно предимство на всеки запален геймър, стремящ се към победа.


Издръжливост


По време на нашите тестове установихме, че Krypton 550 е отлична както за игра, така и за работа, при която активно се използва мишка. Това се дължи на оптичния ѝ сензор, който е гаранция за висока прецизност. В допълнение – от Genesis посочват, че издръжливостта на устройството е поне 20 милиона клика, което го прави подходящо за всеки геймър и професионалист.


Други функционалности


Сред останалите функционалности, осигуряващи конкурентно предимство на играчите по време на всеки геймплей, е оптичният сензор PMW3325. Освен, че подобрява точността по време на игра, той се характеризира с висока разделителна способност до 8 000 DPI, което е гаранция за още по-добър контрол и прецизност.


В допълнение – мишката на Genesis поддържа т.нар. ефект PRISMO, който прави възможно задаването на 16 милиона цвята на подсветката чрез специален софтуер. Благодарение на вградената ѝ памет всички веднъж направени настройки на софтуера остават запаметявани в мишката, независимо към кой компютър се включва тя.


Какво има в кутията


Krypton 550 се предлага в комплект с кабел, направен от текстил. Текстилната му оплетка го прави устойчив на повреди и разкъсвания. А дължината му от 1.8 метра е гаранция за дълъг и безпроблемен геймплей.


В заключение


Както се уверихме сами, ергономичният дизайн на Krypton 550 и нейната текстура, наподобяваща пчелна пита, правят мишката удобна и сигурна, дори и по време на дълги игри или интензивна работа. Наблюдава се запазване на доброто сцепление, дори и при правенето на резки движения с нея.

 

Макар че Krypton 550 всъщност е бюджетния наследник на Xenon 800, моделът притежава голяма част от неговите характеристики и дизайн. Той се предлага на пазара у нас на цена от около 60 лв с ДДС.