Телеком Сърбия и SES стартират нова ТВ платформа

Зрителите в Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора ще получават първокласно ТВ съдържание от орбитална позиция на SES, 23.5 Изток

 

Зрителите в Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора скоро ще имат достъп до ново ТВ съдържание, доставено от Телеком Сърбия, от сателит на SES, на ключовата орбитална позиция 23,5 градуса Изток. Компанията SES обяви днес, че основният телекомуникационен оператор в Сърбия е подписал многогодишен договор за няколко транспондера, на един от своите Astra сателити, за да стартира нова ТВ платформа директно-до-дома (DTH). Телеком Сърбия ще започне да се излъчва и в трите държави едновременно в средата на декември тази година.

 

Новата DTH платформа ще даде възможност на Телеком Сърбия да излъчва повече от 150 канала, включително 30 с висока резолюция (HD). Всички сръбски обществени телевизионни канали ще бъдат излъчвани на платформата некодирани. Зрителите ще се възползват и от технологични подобрения в дома си – Телеком Сърбия е избрала  приемници без карти за тази услуга, която ще е достъпна със сателитна чиния от 60 см.

 

Телеком Сърбия е дългогодишен партньор на SES. Общите проекти започнаха през 2011 г. и по-рано тази година телекомът прехвърли цялото си ТВ съдържание на сателит на SES на орбитална позиция 23.5 Изток, който гарантира достъп до възможно най-широка аудитория. SES обслужва близо 2,9 милиона DTH домове в Европа от тази локация.

 

“Имаме удоволствието да стартираме тази важна DTH платформа със SES”, каза Мариана Вукасинович, директор Управление на съдържанието в Телеком Сърбия. “Като се впускаме в нашия най-амбициозен проект, ние имаме пълна увереност, благодарение на качеството на услугите и опита на SES. Очакваме с нетърпение да стимулираме растежа в местния ТВ пазар с тази нова платформа.”

 

“Бившите югославски страни са пазар с динамичен растеж”, каза Мартин Орнас-Кубацки, вицепрезидент Продажби в Централна и Източна Европа в SES Video. “Позицията 23,5 градуса Изток е най-бързо развиващата се локация на SES с достъп до Централна и Източна Европа и страните от Бенелюкс, с много паневропейски оператори, които  излъчват своето съдържание от там.”