Албена Спасова влиза в Управителния съвет на Европейския едтех алианс

Председателят на УС и съосновател на “ЕдТех България” Албена Спасова беше избрана за член на новия Управителен съвет на Европейския едтех алианс. По време на годишното събрание на организацията, провело се в началото на октомври в Амстердам, бяха избрани седем нови члена, всичките с опит в различни индустрии и организации в областта на образователните технологии.

“Щастлива съм да се присъединя към Управителния съвет на Европейския едтех алианс и да работя, заедно с другите членове и изпълнителния директор Бет Хавинга, за развитието на европейския и на българския едтех сектор. Пред организациите, работещи в областта на образователните технологии, има много възможности, но и много предизвикателства. Ние сме континент с над 200 езика и с учебни програми, които надвишават броя на държавите. Наша задача е да помогнем на европейските малки и средни едтех компании да се развиват, защото само те могат да отговорят на уникалните нужди на Европа”, сподели Албена Спасова.

Европейският едтех алианс (European Edtech Alliance) обединява 26 организации от 23 държави, представляващи над 2600 едтех компании, работещи върху развитието на образователните технологии. Организацията работи по различни инициативи в сътрудничество с Европейската комисия и Европейския съвет за насърчаване на иновациите и създаването на регулации, които подкрепят сектора. Избирането на Албена Спасова за член на УС ще даде възможност на българската едтех общност да бъде по-широко представена на европейско ниво.

“По-силното представителство на европейската едтех сцена ще помогне на българските организации да създават нови партньорства, да споделят добри практики и да участват във формирането на политики и стандарти за цифрово образование на европейско ниво и последващото му адаптиране в българския контекст. И, не на последно място, българските организации ще имат повече възможности да участват в европейски програми, проекти и мрежи, подпомагащи иновациите в образованието”, разказа още Албена Спасова.

На 24 и 25 октомври Албена Спасова ще участва в EdTech Innovators Forum 2024, който “ЕдТех България” организира в сътрудничество със “София Тех Парк”, Националната школа по мениджмънт и “Социални иноватори България”. Събитието ще се проведе в лабораторния комплекс на “София Тех Парк”, където ще се срещнат водещи експерти в технологиите, образованието и бизнеса. Участието е безплатно, като е необходима регистрация, която може да бъде направена тук: EdTech Innovators Forum 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *