Завръщане към класиката с новия Nokia 3210 (Ревю)

Финландската компания HMD, която развива марката Nokia, ни връща назад във времето с пресъздаването на легендарния мобилен телефон Nokia 3210. Този емблематичен апарат от края на 90-те години, който беше любим на потребителите, се завърна през май месец с модерен дизайн и някои нови функции, като запазва своята семпла елегантност и очарование. Телефонът е много подходящ за набиращия популярност дигитален детокс, когато искате да се изключите временно от социални медии и подобни платформи. В редакцията имахме възможността да тестваме модела и сега ще споделим впечатленията си от него.

Външен вид и дисплей

Новият Nokia 3210 е наследил компактния дизайн, удобен за работа с една ръка. Пластмасовият корпус е здрав и издръжлив, а класическият дизайн с бутони е добре познат на няколко поколения и много удобен за ползване. 2.4-инчовият TFT дисплей не е най-високотехнологичния, но е достатъчно четлив за извършването на най-важните задачи, които можем да очакваме от такова устройство.

Камера

Nokia 3210 има основна камера с резолюция от 2MP, както и LED светкавица, която може да се използва за осветяване при слаба светлина. Телефонът може да записва видео, но не разполага с предна камера, което означава, че не може да прави селфита и да се използва за видео разговори.

Нашите тестове показаха, че макар да не е предназначена за професионална фотография, камерата на Nokia 3210 е достатъчно добра за ежедневна употреба и запечатване на важните моменти от деня.

Свързаност

Телефонът работи в 4G мрежи и поддържа мобилните стандарти GSM, HSPA и LTE, както и Wi-Fi. Има най-новата версия Bluetooth 5.0, което позволява на потребителите да свързват към него безжични слушалки, високоговорители и други устройства. В добавка, той има и USB Type-C порт, който може да се използва както за зареждане, така и за прехвърляне на файлове на компютър.

Процесор

Nokia 3210 е снабден с чипсет Unisoc T107, който е произведен по 22-нанометров процес. Това е бюджетен вариант, предназначен за устройства с ниска цена.  Включва само едно процесорно ядро ​​Cortex-A7 с тактова честота от 1.0 GHz.

Тази система е достатъчна за изпълнение на основни задачи, като например телефонни разговори и сърфиране в интернет. Тя обаче не е подходяща за най-новите мобилни игри или други мултимедийни приложения, които изискват много ресурси.

Памет

Nokia 3210 разполага с 64MB RAM памет, което, както успяхме да се уверим сами, е достатъчно за плавното функциониране на устройството и извършване на всички ежедневни задачи. Вътрешната памет е 128MB, като има възможност за използване на microSD карта за съхранение на снимки, музика, видеоклипове и други файлове.

Вижте цялото ревю в технологичния сайт PixelMedia.bg.

One thought on “Завръщане към класиката с новия Nokia 3210 (Ревю)

  1. Има ли две стандартни сим карти този джиесем и колко лева е

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *