Logitech представи 3D стилус за очилата Meta Quest

Logitech представи 3D стилус за очилата Meta Quest, който ще помага на потребителите да създават по-прецизни проекти и илюстрации. Устройството, което е съвместимо с хедсетите Quest 2 и Quest 3 (но не и с Quest Pro) и струва 130 щ. долара, ще бъде налично през септември.

Това е първото проследявано периферно устройство от трета страна, което слушалките Quest поддържат официално. MX Ink ще се предлага с два резервни накрайника (един фин и един широк) и ще се сдвоява с помощта на приложението Meta Quest.

Според производителя, потребителите ще могат лесно да превключват между MX Ink и контролерите Quest. Както и да регулират кривите на натиск и времето за двойно докосване директно от настройките на Meta.

С помощта на устройството ще бъде възможно писането и проектирането върху двуизмерни физически повърхности, както и превключването към триизмерно пространство и обратно при необходимост. Чувствителният на натиск връх и основният бутон ще позволят “високопрецизно творчество”, посочват от Logitech.

Според компанията, MX Ink ще работи до седем часа с едно зареждане. Можете да зареждате стилуса чрез USB-C или док станция, която се предлага отделно.

Ще се предлага и аксесоар MX Mat (плоска повърхност, която Logitech описва като “среда за писане и рисуване без триене”). Стилусът ще бъде съвместим с няколко приложения Quest out of the box, включително Gravity Sketch, PaintingVR, Arkio, Engage, OpenBrush, Gesture VR и ShapesXR. Той ще работи и с компютърните приложения Adobe Substan.

Вижте повече в прикаченото видео:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *