Ползите от самозалепващите етикети

Промените в технологичната среда засягат пряко бизнеса и неговото развитие. Появата на нови уреди и технологии задава нови възможности пред съвременните компании, а именно – внедряването на иновативно оборудване и консумативи.

Оборудването за бизнеса има технологична, оперативна и административна страна. То предлага по-висока скорост и по-добро качество на работния процес. Консумативите са част от административната част на бизнес оборудване. Тяхната функция е да ускоряват и усъвършенстват протичането на административните дейности в предприятия, офиси и търговски обекти.

Самозалепващите етикети са практични консумативи, използвани във всекидневни дейности от складиране, до опаковане и организация на продукти.

Кои са ползите от самозалепващите етикети?

По-висока скорост на административния процес

Основната роля на самозалепващите етикети е да ускоряват протичането на административния процес. Това се дължи на тяхното свойство да се самозалепват. Етикетите разполагат с постоянно прикрепено лепило, което служи за директно поставяне на етикетите върху желаната повърхност. При тях няма нужда да се прибавя лепило, което значително ускорява работния процес.

Означаване на продуктова наличност

Друга полза от употребата на самозалепващите етикети е да означават продукти в складове, предприятия или търговски обекти. Процесите по организиране и идентифициране на наличности отнема време и ресурси. Самозалепващите етикети се прикрепят директно, като веднага означават продуктовата информация. Те служат още за идентифициране на наличности, липси или повреди на продукти.

Различни видове

Друго важно предимство на самозалепващите етикети е, че се предлагат в различни видове. Те варират спрямо вида на материала и характеристиките на употреба. Това дава възможност на бизнеса да подбере най-подходящите самозалепващи етикети спрямо условията на работната среда, вида на означаваните продукти и повърхността за залепване на етикетите.

Видове самозалепващи етикети

Пластмасови етикети

Един от най-широко използваните самозалепващи етикети са пластмасовите. Те се отпечатват с помощта на термотрансфер и работят с помощта на специална черна лента за отпечатване. Пластмасовите етикети имат устойчив материал, комбинация между полипропилен и полиетилен.

Тяхната масова употреба се дължи на факта, че пластмасовите самозалепващи етикети са най-издръжливите и висококачествени видове. Те са изключително здрави, устойчиви и подходящи за работа при предизвикателни условия.

Термични етикети

Друг вид самозалепващи етикети са термичните. Характерното за тях е, че те са съвместими с принтери, работещи на принципа на термотрансферния печат. Термичните етикети не изискват лента, за да работят. Те са съставени от екотермален материал, притежават бял цвят и постоянно лепило. Друга тяхна особеност е, че те са изключително чувствителни към затопляне.

Термичните самозалепващи етикети обаче имат високи нива на устойчивост срещу намокряне и влага. Те могат да се сдвояват с настолни принтери и притежават специализирани перфорации за облицоване. Термичните етикети са издръжливи и качествени.

Полугланц етикети

Този вид самозалепващи етикети се характеризира с материал полугланц. Етикетите са изработени от велум или лъскава хартия. За да се използва хартията, се прикрепя лента. Тя може да бъде съставена от восък, резин или восък-резин. Освен това, полугланц етикетите могат да работят и с термотрансферни ленти.

Характерни свойства на полугланц самозалепващите етикети е, че те не са чувствителни на топлина, което ги прави изключително издръжливи. Освен това, тази тяхна характеристика прави печата устойчив при триене. Тяхната употреба се дължи на издръжливостта им спрямо надрасквания.

Цветни етикети

Още един вид самозалепващи етикети са цветните етикети. За разлика от останалите видове, те се характеризират с възможност за печатане в различни цветове. Те се предлагат в различни цветове в зависимост от означаването на продуктите. Обикновено се използват за означаване на артикули на намаление, специфични начини за употреба или идентифициране на опасност при контакт с продукта.

Тези самозалепващи етикети се предлагат в различни размери и намират приложение в разнородни професионални отрасли. Основно се използват за печат на товарителници, баркодове, цени и др. Те са подходящи за бизнес сфери като логистика, търговска дейност, складова дейност, предприятия, фармацевтична дейност и др.

Да обобщим дотук:

Технологичната среда предлага все повече предимства за съвременния бизнес – иновативно оборудване, консумативи и уреди за модернизиране на работната среда. Консумативите са административната част от бизнес оборудването.

Самозалепващите термоетикети са консумативи, предназначени за ежедневна административна работа в предприятия, магазини, офиси и др. Техните основни ползи са, че ускоряват работния процес, подобряват организацията на продуктовия асортимент и се предлагат в различни видове според нуждите на бизнеса.

Видове самозалепващи етикети са полугланц етикетите, термичните етикети, цветните етикети и пластмасовите етикети. Те могат да се открият в специализирани магазини за бизнес оборудване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *