Вратичка за котки с изкуствен интелект беше представена на CES 2024

Традицията със странните технологии за домашни любимци продължава на CES 2024. Швейцарският стартъп Flappie представи вратичка за котки, задвижвана от изкуствен интелект, която автоматично се заключва, ако домашният любимец се опита да внесе плячка, уловена отвън. Това е възможно благодарение на датчик за движение и камера за нощно виждане, разположени от външната страна на вратичката.

Flappie твърди, че през годините е събрал “уникален и собствен” набор от данни, с фокус върху разнообразието – много различни видове котки, както и плячка, при различни условия на осветление. Компанията казва, че нейната система за откриване, задвижвана от изкуствен интелект, е точна над 90% от времето, което означава, че котката все още може да внесе мишка вътре.

Вътре във вратичката има няколко ръчни превключвателя, така че потребителите могат да я заключат и отключат по всяко време, както и да изключат системата за откриване на плячка. С времето, Flappie казва, че домашните любимци вероятно ще бъдат обучени, че не могат да влязат, когато носят нещо, и когато пуснат плячката, вратичката ще се отключи бързо, така че те да могат да влязат.

Flappie също така включи откриване на чип във вратичката за котки. Така че ако вашият домашен любимец е чипиран, можете да направите така, че вратичката за котки да се отваря само за вашия конкретен домашен любимец. И, разбира се, има приложение, така че можете да контролирате вратата от телефона си. Но ако не сте склонни да свържете вратичката на Flappie с интернет, тя все пак ще работи чрез контролите на самата врата.

За начало, Flappie планира да пусне вратичката си за домашни любимци в Швейцария, Цюрих и Германия през идната пролет. Компанията очаква да се разшири и в други държава, след като производството се увеличи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *