Google отлага пускането на изкуствения интелект Gemini AI

Технологичният гигант Google отлага пускането на своето ново поколение изкуствен интелект – Gemini AI поне до януари 2024 г., за да увеличи броя на поддържаните езици.

The Information съобщава, че първоначалните планове Gemini да дебютира преди края на годината са отменени заради проблем с неанглийските заявки. Изкуственият интелект на Google е предназначен да се справя с широк спектър от приложения, комбинирайки различни типове данни като изображения и текст за по-сложни задачи.

Той беше обявен по-рано тази година като заместник на модела PaLM 2, който задвижва текущите инструменти за изкуствен интелект на Google в YouTube, Bard и Duet AI в Workspace. Целта на този изкуствен интелект е да се конкурира с GPT-4 на OpenAI и се очаква да позволи както на Bard, така и на Google Assistant да се подобрят значително.

Gemini се счита за най-важния проект на Google в областта на изкуствения интелект от сливането на собственото му AI подразделение с базираната във Великобритания изследователска лаборатория DeepMind. Имайки предвид силната конкуренция в лицето на OpenAI обаче изглежда, че технологичният гигант не иска да рискува да го пусне преждевременно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *