OpenAI представи подобрена версия на популярния си модел GPT-4

Вчера в Сан Франциско се проведе първото събитие за разработчици на водещата компания в областта на изкуствения интелект – OpenAI. На него създателят на ChatGPT представи подобрена версия на популярния си модел GPT-4, наречен GPT-4 Turbo.

Новият Turbo модел идва в две версии: една за анализ на текст и друга за обработка на изображения. GPT-4 Turbo има контекстов прозорец от приблизително 100 000 думи, което е четири пъти повече от контекстовия прозорец на GPT-4. Новият модел има информация до април 2023 г., в сравнение със септември 2021 г. при GPT-4.

На събитието в Сан Франциско OpenAI обяви, че ще позволи на потребителите да създават свои версии на GPT за забавление или продуктивност. Всеки, който желае, ще може да изгражда собствени ботове само с помощта на текстови подкани, без да е необходимо да разбира от програмиране.

OpenAI съобщи също, че планира да позволи на потребителите да публикуват създадените от тях чатботове в специализиран онлайн магазин – GPT Store, който ще бъде пуснат по-късно този месец.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *