Sony представя три нови безжични микрофона

ECM-W3 и ECM-W3S са подходящи за най-различни снимачни ситуации, а ECM-S1 позволява ясно улавяне на звука с високо качество при стрийминг 

 

Sony разширява своето портфолио с микрофони, като представя безжичните ECM-W3 и ECM-W3S, както и безжичния микрофон за стрийминг ECM-S1. Тези революционни високотехнологични микрофони комбинират високо качество при улавяне на звука с лек дизайн. С моделите ECM-W3, ECM-W3S и ECM-S1 Sony дава възможност на авторите на видео съдържание да постигнат по-добро качество в различни снимачни ситуации.

ECM-W3 разполага с двуканален приемник и два микрофона, а ECM-W3S разполага с едноканален приемник и един микрофон. И двата модела са идеален избор за авторите на видео съдържание, които работят в различни по вид снимачни ситуации, като например влогове и интервюта, което им позволява лесно да записват глас с високо качество, дори и ако камерата е на разстояние.

Безжичният микрофон ECM-W3 е идеално решение за интервюта и разговори отблизо, а ECM-W3S е подходящ за влогъри и автори на видео съдържание, които желаят естествен, органичен звук. Тези микрофони гарантират изключително качество на улавяне на звука и ефективно намаляване на шума. Освен съвместимост с Multi-Interface (MI) изходът на камерите Sony, получавате допълнителни възможности за свързване през USB Type-C и 3.5 mm аудио изход, което позволява свързване с широка гама от устройства. Микрофоните разполагат и с удобен калъф за зареждане за допълнително удобство и по-голяма мобилност.

За професионалните автори на видео съдържание, на които е необходимо най-високо качество на звука при заснемане, стрийминг или запис на подкаст, моделът ECM-S е възможно най-добрият помощник. Той е с компактно и леко тяло и е оборудван с три 14 mm капсули с голям диаметър, които са настроени да улавят гласове по естествен начин и с високо качество. Безпроблемната връзка с камери, фотоапарати, компютри и смартфони го превръща в незаменим помощник на всички, които търсят да постигнат динамично и завладяващо аудио-видео изживяване. Тъй като аудиото се записва директно през безжична връзка, липсва “разминаването между звук и картина”, което понякога възниква когато звукът и картината се подават поотделно към разпределящо устройство по време на стрийминг. Така не се налага компенсиране на забавянето.

Микрофоните ECM-W3, ECM-W3S и ECM-S1 на Sony олицетворяват ангажимента на компанията към постоянни иновации и високи стандарти за качество. С тези нови модели Sony продължава да задава най-високите стандарти в света аудио технологиите и да помага на авторите на съдържание да постигат забележително качество на звука, независимо от вида на създаваното съдържание.

ECM-S1

Постигате високо качество на улавяне на звука с редуцирани нива на шум

ECM-W3 се състои от приемник и два микрофона, а ECM-W3S се състои от приемник и един микрофон. Залагайки на високото качество на звука, Sony постига висококачествено улавяне на звука с ниски нива на шум.

Микрофоните са оборудвани с технология за ефективно намаляване на силните шумове – цифрова обработка на сигнала и нискочестотен филтър, който намалява нежеланите шумове с ниски честоти, като например вятър, звук от климатик или вибрации. Освен това включеният ветробран намалява шума, който се генерира при силен вятър или при пряко попадане на дъх върху микрофона. Благодарение на комбинацията от филтри и ветробран е необходима много по-малко обработка за отстраняване на нежелания шум на постпродукционен етап.

При свързване към камера Sony с Multi-Interface (MI) изход, приемниците на ECM-W3 и ECM-W3S са съвместими с цифровия аудио интерфейс и камерата може директно да запише изходящия аудио сигнал. Това позволява изключителен звукозапис и минимални смущения от нежелан шум. В допълнение, те са оборудвани със защитна функция, която потиска изкривяването при силен звук и функция за отслабване, която ръчно намалява звука по време на запис с висока сила на звука. КактоECM-W3, така и ECM-W3Sосигуряват висока енергийна ефективност, ниско забавяне и отлично качество на звука с помощта на Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) и кодек LC3Plus.

По-голямо удобство с повече възможности за свързване

Наличието на MI изход позволява по-голяма гъвкавост и възможност за снимане без допълнителни батерии и кабели. Захранването се доставя директно от камерата към приемника, така че вече няма нужда да се притеснявате, че батерията ще се изтощи. Микрофонът разполага и с USB Type-C изход, така ще можете да прехвърляте цифровото аудио (48kHz/24bit) от приемника на свързан през USB смартфон или компютър. Микрофоните разполагат и с 3.5mm мини жак (стерео) за аудио изход, с което се осигурява съвместимост с фотоапарати, камери, компютри, IC рекордери и други устройства, които нямат MI изход. Предпазната стойка за мулти-интерфейсния конектор може да се използва и като стойка за микрофона при прикрепяне на приемника към оборудване, което не е камера или към стойка на смартфон, като адаптер с отвори за прикрепяне с винтове.

Микрофоните са оборудвани и с 3.5 mm мини жак (моно), който може да се използва като вход на външен микрофон. Може да се използва в комбинация с микрофон тип брошка, като ECM-LV1, като така можете да улавяте гласа на обекта, докато микрофонът остава незабележим. Презареждащите се микрофони могат да се използват без прекъсване в продължение на до 6 часа след пълен заряд.

Компактни и леки, изключително мобилни и с включен калъф за зареждане

Размери: 25.0mm x 52.5mm x 20.5mm (W/H/D) и тегло едва 17g. Приемник: 32.0 mm x 29.0mm x 50.0mm (W/H/D), тегло 25 g. Както микрофоните, така и приемниците, могат да бъдат използвани с лекота навсякъде и по всяко време. За повече издръжливост ECM-W3 и ECM-W3S са разработени със защита срещу прах и влага.

Лекият и преносим калъф за зареждане позволява зареждане дори когато сте в движение. 

Изключителни характеристики на звукоулавяне и синхронизация между звук и картина при свързване към камера

ECM-S1 е оборудван с три капсули с голям диаметър (14 mm), които съответстват на три режима на звукоулавяне: от една посока (Uni-directional), от много посоки (Omni-directional) и стерео (Stereo), с които гарантирано улавяте звука с високо качество, с голяма чувствителност и широк диапазон на честотите. Ниските нива на шум и широкият динамичен обхват позволяват ясен запис дори и на най-тихите звуци.

Микрофонът може да бъде настроен да записва естествени и ясни гласове и може да улавя реалистичен звук с богата текстура, което не може да бъде постигнато с друг стрийминг микрофон. Той е оборудван с филтър за изолиране на шума, който ефективно намалява силните шумове благодарение на цифрова обработка на сигнала и нискочестотен филтър. Този филтър редуцира нежеланите шумове с ниски честоти, като например вятър или звук от климатик или вибрации. ECM-S1 разполага с пълен набор от функции, които намаляват шума и поддържат високо качество на уловения звук.

ECM-W3S

Ново ниво на улавяне на звука – с компактен и лек корпус и разнообразни възможности за свързване

Микрофонът ECM-S1 е лек – с тегло едва 157g и е с компактни размери 63.0 mm x 137.5 mm x 63.0 mm(W/H/D). С ултра лек и компактен приемник, който тежи 25 g при размери 32 mm x 29 mm x 50 mm (W/H/D). Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) и LC3plus кодек осигуряват ниско потребление на енергия, ниско забавяне и високо качество на звука. Използването на безжична връзка позволява нов стил на звукозапис, който не се влияе от условията на околната среда. Можете да постигнете нови нива на улавяне на звук, разговори и вокали с акомпанимент от музикални инструменти.

Приемникът предлага възможност за свързване със съвместима камера през MI изход както и USB Type-C, които поддържат 48 kHz/24-битово цифрово аудио. Така микрофонът може да улавя звук по различни начини, например като го свържете безжично към компютър или смартфон през USB изход на приемника или като го свържете директно към компютър или смартфон през USB. Приемникът разполага и с 3.5 mm мини жак (стерео) като аудио изход.

Разнообразни функции в помощ на различните автори на съдържание

Микрофонът е оборудван с отделен регулатор за управление на нивото на звукозапис. Силата на входящото аудио на ECM-S1 може да се управлява интуитивно и с помощта на горния бутон, докато проверявате нивото на входящото аудио в реално време с помощта на индикаторните светлини. Вградената LINK лампа показва статуса на връзката между микрофона и приемника, за да избегнете пропуски в записа.

При запис през USB връзка между микрофона и компютър или смартфон, могат да бъдат свързани слушалки (продават се отделно), за да следите аудиото без това да включва свързаното устройство. Силата на звука на слушалките може също може да бъде регулирана с кратко натискане на бутона от долната страна на микрофона. Можете да регулирате съотношението при миксиране на силата на входящото аудио от микрофона и това от компютъра или смартфона през USB връзка от бутона за управление на силата на звука на слушалките/съотношението на миксиране на микрофона.

Както ECM-S1, така и приемникът имат вградена батерия за по-дълго време в работен режим. Приемникът може да бъде използван без прекъсване с помощта на директно захранване, ако бъде свързан към MI изходът на камерата или през USB Type-C кабел. Микрофонът може да бъде използван без прекъсване в продължение на до 13 часа, когато батерията е напълно заредена с помощта на USB Type-C кабел.

„POP guard” филтърът също намалява звуците, които се получават, когато този, който говори е твърде близо до микрофона и дъхът влиза в пряк контакт с микрофона. Това позволява запис на вокали, говор или друго аудио при оптимални условия. Включена е и стойка, която може да бъде прикрепена към микрофона и позволява той да стои без опора по време на запис. Ъгълът на микрофона може да бъде регулиран напред или назад. Има възможност стойката да се премахне, а 1/4” резба от долната страна на микрофона позволява той да бъде монтиран върху статив или рамо за микрофон, налични за закупуване отделно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *