Галина Чулева от Yettel е HR директор на годината в наградите на Forbes България

Медията отличи най-успешните HR практики и експерти в пилотното издание на Forbes HR & Employer Branding Forum & Awards 2023

 

Галина Чулева, главен директор „Управление на хора и култура“ в Yettel България, бе отличена като HR директор на годината в наградите на списание Forbes – Forbes HR Employer Branding Forum & Awards 2023.

За първи път Forbes България заедно с независимо жури от доказани HR професионалисти отличават компаниите с най-добрите HR политики и експерти, които допринасят за изграждането на добра работодателска марка и прилагат новаторски и работещи решения в управлението на човешките ресурси.

Изключително много благодаря за тази награда. Тя идва броени дни, след като Yettel получи друго значимо отличие – станахме първия телеком в България, заслужил престижния световен сертификат Top Employer. Днешното признание е още едно потвърждение, че с всичко, което правим като работодател, оставаме верни на обещанието си към нашите служители – да им даваме свободата да бъдат себе си, да постигат повече и да бъдат част от значими промени“, коментира Галина Чулева, главен директор „Управление на хора и култура“ в телекомуникационната компания.

Yettel България бе сред финалистите и в още една категория – „Работна среда“. В нея бяха отличени компаниите, които създават позитивна работна атмосфера, в която всеки може да разгърне потенциала си.

За всички свои над 1900 служители Yettel осигурява разнообразие от програми за развитие и вътрешни инициативи. Всяка година телекомът инвестира 100 000 лв. в програмата си за образователни грантове Educational Grants. Тя подкрепя финансово служители, които искат да кандидатстват за програми като Executive MBA, Mini MBA програми или chartered квалификации. В допълнение се организират различни лидерски академии, академии за придобиване на нови умения, а всеки служител има безплатен достъп до платформата за обучения LinkedIn Learning.

За ангажирането на хората допринася и възможността да участват в различни екипи и клубове по интереси. Всеки желаещ може да бъде доброволец в екипите на ESG Crew и Balance crew, които отговарят за инициативи по темата за устойчивото развитие и баланса в работата. С фокус върху здравето и баланса работа – личен живот са подбрани и придобивките, които осигурява компанията. Сред тях са корпоративен психолог и консултант по лични финанси, групови тренировки и масажи в офиса на преференциални цени, допълнителен ден отпуск за рожден ден, както и четири допълнителни дни при използване на цялата отпуска, еднократна финансова подкрепа при раждане на дете и други.

Компанията провежда и специални програми за младите и хората с различни възможности, на които дава шанс да се реализират в света на телекомуникациите. Най-отличителните сред тях са стажантската програма Hub by Yettel, програмата „Втора смяна“, насочена към деца на служители на възраст между 15 и 19 години и тяхното кариерно ориентиране, както и програмата за хора с различни възможности „Рамо до рамо“, която подпомага професионалното им развитие и социална интеграция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *