Технологичен форум ни пренася във Вселената на индустриалните иновации

На 4 октомври Industrial Tech Forum събира водещи компании, научните среди и специализирани медии, в рамките на изложение MachTech&InnoTech

 

По всичко личи, че началото на октомври ще е много динамичен за индустрията. От 3 до 6 октомври в Интер Експо Център ще се проведе индустриалното изложение MachTech&InnoTech 2023. Ключов елемент от международната бизнес платформа през тази година е Industrial Tech Forum, който на 4 октомври събира в зала „Витоша“ представители на водещи компании и научните среди. Техен акцент ще са автоматизацията, машиностроенето, проектирането и дизайна, роботиката, адитивните технологии и разбира се – изкуственият интелект.

„Форматът ще ни потопи в света на технологичните иновации с индустриално приложение“, споделят организаторите. Industrial Tech Forum е резултат от общите усилия на TLL Media и Интер Експо Център. В четири модула форматът съчетава лекционни, презентационни, дискусионни и демонстрационни елементи.

Безброй решения

Industrial Tech Forum ще стартира с официална церемония по откриване, с участието на председателя на Българска браншова камара–машиностроене – Виолин Ненов. Ще последва презентация на Адриан Шюрх, представител на Fritz Studer AG. Потенциалът на иновациите ще разкрие инж. Владимир Христов, Катедра “Автоматизация на електрозадвижванията”, “Автоматика, информационна и управляваща техника” в ТУ-София.

С най-интересното за печатните издания и уеб медийните индустриални платформи на TLL Media ни запознава отговорният редактор Диляна Йорданова. „Милион и три решения за машиностроене“ е презентацията на Калоян Георгиев от Ехнатон България. Финални за модула са участията на инж. Пламен Угринов, организатор на обучението и практическите занятия в Техническия колеж–Казанлък и Золтан Кисс, Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH.

Автоматизация и разгръщане на пълния потенциал

В потенциала на технологиите за индустрията ни потапя Модул 2. Стартът ще даде инж. Орлин Димитров, изп.директор на БАСЕЛ. Машинното зрение е акцент в презентацията на Лентис Технолоджис и инж. Атанас Ставрев. Какви са възможностите и предимствата на порталите IndustryInfo.bg, разкрива редакторът Мира Станкова.

Новостите в австрийската индустрия ще представи търговският съветник към Австрийското посолство Филип Купфер. Как да разгърнем пълния потенциал на производството си с ZEISS Индустриална Метрология, разбираме от Антон Тончев, ръководител на компанията за България. Високите технологии за производство на машини са акцентът на Радослав Козарев, мениджър „Конструкторски отдел“ на Мултивак България Продакшън. След него на сцената излизат Любомир Станиславов, изп. директор на Аутомотив клъстер България и Тошко Петков, изп. директор на Некст Консулт, чийто фокус са новите тенденции в Lean практиките за управление.

Роботите и индустрията

Без съмнение роботизацията е все по-важна за индустриалните процеси. Именно този сегмент широко застъпва Модул 3 на Industrial Tech Forum, в който първи се впуска Кристиян Михайлов от PARAi, а след него ще разберем повече за смарт-фабриката на Шнайдер Електрик в Пловдив.

За възможностите, които създават медийните канали на TLL в сектор „Автоматизация и роботика“, разбираме от Пепа Петрунова, редактор на Robotics-Bulgaria.com и Automation-Bulgaria.com. Следват презентациите на АББ България и Йозгюр Атай Угурбаш от АБИЛИКО, който разкрива, как да изберем правилния робот за производството си. В заключителната част на модула се включват председателят на УС на БАМИ, Никола Рангелов и Десислава Ничева от РИТАЛ, с акцент върху таблата за автоматизация.

Финалът

В ранния следобед програмата продължава с презентация на ЛогиСофт. С инж. Крум Павлов и Николай Павлов ще навлезем в дебрите на автоматизираните решения за куриерския и онлайн бизнес. Вселената на италианските индустриални технологии ще разкрие Андреа Мерони, президент на Confindustria Bulgaria и Деница Менгова, управител на Стил Лазер България.

Industrial Tech Forum ще завърши с презентация на Lindström Group. Венцислав Бояджиев, изп. директор, представя новата комплексна услуга с индустриални кърпи под наем за предприятия.

Със сигурност Industrial Tech Forum ще превърне 4 октомври в много динамичен ден за индустриалния сектор. „Висока е добавената стойност на демонстрациите на технологичните лидери по време на събитието“, споделят организаторите. Те разкриват, че между отделните модули своите „топ продукти и услуги“ ще демонстрират Festool България, Лаборатория “Изкуствен интелект и CAD системи”, София Тех Парк, Студентски клуб по роботика към ТУ-София, Ученически институт за компютърни иновации и производства (SCIFI) към Американския колеж в София, Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към ТУ-София и Линдстрьом.

Всеки присъстващ на MachTech&InnoTech ще може да посети Industrial Tech Forum. Своята регистрация за присъствия на форума можем да направим ТУК. А с билет за изложението можем да се сдобием на www.machtech.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *