Intelsat и Aalyria подписаха споразумение за развитие на свързаност в много орбити

Сателитната компания Intelsat подписа споразумение с калифорнийската комуникационна компания Aalyria за разработването на нова технология, която ще изпраща данни между Земята и космоса. Тя ще предлага сигурна и ултра-бърза свързаност за правителствени и търговски клиенти.

В прессъобщение, изпратено до медиите, се съобщава, че през 2024 г. Aalyria ще предава огромни данни в реално време, както и ще поддържа мрежи, които са с недостатъчен капацитет или са компрометирани. “Резултатите от това сътрудничество ще направят за свързаността в космоса това, което преходът от медни кабели към оптични влакна направи за наземната свързаност” – посочва Крис Тейлър, изпълнителен директор на Aalyria.

Той допълва, че новата мрежата като услуга на Aalyria, работеща в много орбити, предлага сигурна свързаност само по оптичен път със скорости от стотици гигабита в секунда. Тя се стреми към мулти-терабитова свързаност за разнообразен набор от платформи и среди, включително космически кораби, самолети, морски средства и дистанционни полеви операции.

“С индустриалното лидерство на Intelsat и визионерската технология на Aalyria, ние заедно преобразуваме възможното и създаваме фундаментална способност да водим и улесняваме нова динамична космическа икономика” – споделя още Тейлър.

Този договор за развитие на свързаност в много орбити се очаква да има значителен влияние върху бъдещето на сателитните комуникации и да доведе до по-ефективни и надеждни услуги за свързаност в целия свят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *