HMD представи ярко розовия смартфон Nokia G42 5G

След наложилия се успешно на пазара Nokia G42 5G в лилаво, производителят на телефоните Nokia HMD Global представя Nokia G42 5G So Pink. Касовият филм „Барби“ обагри света в розово, а този смартфон следва тенденцията. Розовият Nokia G42 5G подлежи на ремонт в домашни условия, идва с 5G свързаност и тройна AI камера, така че можете да снимате, споделяте, пазарувате и стриймвате със стил.

Батерия с дълъг живот

Кому е нужна батерия, която едва издържа един ден? Nokia G42 5G има изключителна производителност на батерията. С до 3 дни живот с едно зареждане тя ще запази 80% от първоначалния си капацитет след 800 пълни цикъла на зареждане – това се равнява на около четири години ползване и редовно зареждане на телефона.

Устойчив и сигурен 

Това е стабилно устройство; екранът е ярък и чист, със стъкло Gorilla 3 и рейтинг IP52 за защита от водни пръски и прах. Nokia G42 5G е строго тестван за издръжливост срещу изпитанията на ежедневието. Пристига с 3 години гаранция, Android 13 с обещание за три години месечни актуализации на сигурността и 2 години ъпдейти на операционната система.

Камера с AI

50-мегапикселовата камера работи с усъвършенстван изкуствен интелект за обработка на изображения и може да заснема ясни кадри дори при по-трудни условия. Портретният режим извежда точката на фокусиране в центъра на вниманието, а нощният режим помага за качествени снимки при ниска осветеност за кристално чиста картина на 6,56-инчовия HD+ дисплей. С OZO 3D аудиото пък вашите видеоклипове звучат толкова добре, колкото и изглеждат.

Толкова бърз

Споделяйте снимки, сърфирайте, пазарувайте, работете и се забавлявайте – каквото и да означава за вас да сте онлайн, свързаността 5G, управлявана от мобилната платформа Qualcomm Snapdragon 480+ 5G, ви отвежда бързо там, където искате да отидете. Освен това с много памет, много място за съхранение и интелигентна оптимизация на фона, можете безпроблемно да преминавате от едно приложение към друго.

Толкова лесен за поправка

Nokia G42 5G е създаден с възможност за бърза поправка QuickFix, така че можете сами да сменяте пукнат екран, огънат порт за зареждане или стара батерия. В сътрудничество с iFixit, Nokia G42 5G може да бъде поправен в домашни условия с удобни ръководства за ремонт стъпка по стъпка.

Цена и наличност

Розовият Nokia G42 5G ще бъде наличен в България в средата на септември в конфигурация 6/128, на препоръчителна цена 489 лева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *