Sony представи Xperia 5 V

Sony представи своя премиум смартфон Xperia 5 V, оборудван с най-новия сензор на камерата “Exmor T for mobile”, който е идеален за бързи и лесни снимки и превръща всеки кадър в шедьовър.

С помощта на AI и богат избор от цветови настройки, с които да създадете желаното от вас настроение и атмосфера на кадъра, сензорът позволява различни стилове на снимане, като например усъвършенствано боке при портретни кадри. С Xperia 5 V можете да се поглезите с изключителни аудио и видео изживявания благодарение на неговия функционален дисплей, front-stage стерео високоговорители и технологии, които осигуряват безпрецедентно високо качество на вашите аудио-визуални изживявания.

В допълнение получавате батерия с подобрени характеристики с над 50% оставащ заряд дори след активно използване през целия ден. Този премиум смартфон може да се използва в продължение на целия ден –  за заснемане, редактиране или преглеждане на съдържание, докато сте в движение.

Запечатайте мига с high definition качество, където и да сте

Камерата на Xperia 5 V използва най-новия сензор “Exmor T for mobile”, който е и в основата на флагшип модела Xperia 1 V, за да можете да заснемате ясни изображения с high definition качество във всяка ситуация, по всяко време, където и да сте. Освен че можете да снимате реалистични кадри, богати на детайли, можете да избирате от няколко предварителни настройки на цветовете, наречени “Creative Look”, които ви позволяват да подберете подходящата цветова гама и нюанси спрямо кадъра, без необходимост от последваща обработка. В допълнение боке режимът е значително подобрен в сравнение с предходния модел и използва AI технологии, за да може вашите снимки да са с качество, доближаващо високите фотографски стандарти на фотоапаратите със сменяеми обективи.

Двойната камера от задната страна ви позволява да снимате с три фокусни дължини – 16mm, 24mm и 48mm. 48mm са еквивалентни на 2x оптична фокусна дължина, така че можете да улавяте обектите с по-голям размер, без да се притеснявате, че това ще влоши качеството на изображенията.

Създавайте майсторски видеа

Новото приложение “Video Creator” предлага функция за автоматична редакция, която ви позволява да създавате видео клипове с лекота. След като изберете дължината на клипа, просто изберете снимките или видео клиповете, които желаете, заедно с музиката и Video Creator ще свърши останалата работа, а вие получавате готовия файл за по-малко от минута. Дори тези, които нямат никакъв опит с редактирането на видео клипове, могат лесно да създават впечатляващи оригинални клипове, които да споделят в социалните медии. Също така можете да настроите ръчно своите предпочитания, като корекции на изрязването и филтърна обработка, в зависимост от крайния ефект, който желаете да постигнете.

Xperia 5 V има и отделен микрофон за записване на глас. Дори и ако снимате видео на натоварено място с много други гласове и околен шум за фон, гласът на човека, когото записвате, се улавя приоритетно и се чува ясно.

Забавления, които не спират след края на деня

Xperia 5 V ви позволява да се насладите на мощен звук и зашеметяващо видео без нужда от външни високоговорители или дисплей. Освен новоразработения усилвател на високоговорителите с дълбок бас, моделът предлага ярък OLED дисплей, който осигурява перфектна картина дори и при ярка светлина на открито. Благодарение на използвания и в  телевизорите Sony BRAVIA процесор за високо качество на изображенията “X1 for mobile”, можете да стриймвате, да гледате на живо или запис видеа в социалните медии с невероятно качество на картината. Наслаждавайте се на Xperia 5 V продължение на повече от 24 часа само с едно пълно зареждане, а ако се колебаете какво да гледате, просто изберете от каталога на BRAVIA CORE за Xperia, където ви очаква богат избор измежду стотици от най-новите заглавия и класически блокбъстъри.

За да се потопите спокойно в нашумелите клипове или предавания без притеснения за оставащия заряд, батерията с голям 5,000mAh капацитет ви осигурява повече време в сравнение с други смартфони с батерии със същия капацитет. Благодарение на технологията за пестене на енергия, потреблението е намалено с приблизително 20% в сравнение с предходния модел. По този начин, дори и ако използвате своя смартфон активно през целия ден, батерията ще продължи да има поне 50% заряд. Освен че поддържа безжично и бързо зареждане (до 50% за 30 минути), технологията за оптимизиране на зареждането, използвана в Xperia, предпазва от влошаване на качеството на батерията с времето, така че дори след 3 години максималният капацитет е запазен на поне 80%.

По отношение на производителността, платформата Snapdragon 8 Gen 2 Mobile platform4 е по-бърза и ефективна при едновременно изпълнение на много задачи. В допълнение размерът на топлообменника е увеличен с 40% в сравнение с предходния модел за постигане на изключително ефикасно разсейване на топлината. Така енергийната ефективност на CPU процесора е подобрена. Комбинацията от нов процесор, по-добро управление на топлината и 40% по-голям топлообменник помага на Xperia 5 V да остане хладен дори при интензивна употреба, за да можете да се насладите на пълния капацитет на своя телефон.

Подобрени гейминг функции

Game enhancer – помощната функция, която прави игрите по-забавни, е с нов цвят на темата, но със същите водещи към победа функции като L-γ (ниска гама) лазер, аудио еквалайзер, микрофон за гласов чат и функция за запис на екрана, които са полезни, когато искате за запишете и качите съдържание в YouTube. Освен това мобилната платформа Qualcomm’s Snapdragon 8 Gen2 и Elite Gaming поддържат стабилен геймплей.

Дизайн/Функционалност/Достъпност/Устойчивост

Xperia 5 V комбинира изключителна надеждност и дизайн в компактен размер. Камерата и задният панел са в еднакви цветове и с естетичен матов завършек, който създава усещането за цялост. Моделът е наличен в три цветови варианта, от които да изберете подходящия за вашия стил: черно, платинено сребърно и синьо.

При снимане с новата функция Photography Pro, се чува звук, когато екранът е в хоризонтална позиция, за да може хората с увредено зрение да правят снимки без изкривяване.

За опаковката на Xperia 5 V е използван оригиналният Original Blended Material на Sony, който е изработен от бамбук, влакна от захарна тръстика и използвана рециклирана хартия, с което изцяло се премахва пластмасата от индивидуалните опаковки. Някои вътрешни и външни елементи на основното тяло са от SORPLAS – огнеупорна рециклирана пластмаса, разработена от Sony, за която се използват до 99% рециклирани материали.

Стилен калъф със стойка

Специалният калъф за Xperia 5 V (наличен като допълнителен аксесоар, който се продава отделно) изпълнява функция и като удобна стойка, която може да бъде поставяна както вертикално, така и хоризонтално.  Тънката форма дава възможност да държите телефона удобно при стриймване на живо или провеждане на видео чат. Калъфът също се предлага се в три цвята, които се съчетават с Xperia 5 V. Освен това, за част от материалите, вложени в него, отново е използван SORPLAS.

Цена и наличност

Xperia 5 V ще бъде наличен за закупуване от 25.09. на цена 1999.99 лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *