Netflix пусна приложение за гейм контролер за iPhone

Навлизането на Netflix във видеоигрите продължава, след като компанията пусна специално приложение за контролер за устройства с iOS. Приложението, наречено “Netflix Game Controller”, позволява на потребителите да използват телефона или таблета си като геймпад.

След като го свържат с телевизора, те могат да играят игри, достъпни чрез услугата на Netflix, на телевизора, осъществявайки управлението от мобилното си устройство.

Въпреки че приложението вече е достъпно за изтегляне, повече подробности за него не се съобщават. Не се знае например какви игри ще поддържа то.

Също така не знаем дали и кога ще бъде достъпно за Android. В описанието на приложението се споменава, че функционалността на геймпада “скоро ще се появи в Netflix”.

Приложението не е голяма изненада, като се има предвид разширяващото се развитие на компанията като издател на независими игри. През последните две години Netflix Games е публикувала или е била домакин на близо 70 заглавия, някои от които са достъпни чрез обикновеното приложение за стрийминг на компанията, а други са излезли за мобилни устройства и игрови конзоли.

През следващите месеци в платформата Netflix се очаква да се появят заглавия като Storytellers, Paper Trail и поредицата Monument Valley. В процес на разработка е и игра Assassin’s Creed, както и порт на мобилното заглавие LEGO: Legacy Heroes Unboxed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *