Acura представи първия си електрически автомобил – ZDX

Acura, марката за луксозни и високопроходими автомобили на Honda, пусна тийзър за първия си електрически автомобил. Той не показва много от изцяло електрическия модел 2024 ZDX (само силуетa на автомобила с осветена решетка в сянка), но идва със съобщението, че EV ще дебютира на 17 август по време на Седмицата на автомобилите в Монтерей.

ZDX 2024 е проектиран в дизайнерското студио на Acura в Южна Калифорния и запазва някои от външните елементи, които компанията е използвала за Precision EV Concept, показани по време на същото събитие миналата година. Електромобилът е базиран на батерийната платформа Ultium на GM и може би ще бъде един от малкото или единственият модел на Acura, който ще използва модулната EV архитектура.

Honda по-рано заяви, че бъдещите EV автомобили ще използват вместо това собствената си платформа e:Architecture, като първите модели, базирани на нея, ще се появят на пазара през 2025 година. Още през юни Acura обяви, че ZDX ще се предлага с вграден Android Auto и други продукти на Google.

Собствениците ще имат достъп до усъвършенствана версия на Google Maps, която може да планира оптимизирани маршрути със станции за зареждане по пътя и да изчислява времето за зареждане, необходимо за достигане на дестинацията. Те ще имат достъп и до Google Assistant за управление със свободни ръце, както и до Google Play, така че да могат да изтеглят приложения на трети страни в информационно-развлекателната си система. Миналия месец Acura разкри, че EV ще бъде оборудван и с аудиосистема Bang & Olufsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *