Sony представи безжичните шумопотискащи слушалки WF-1000XM5: „For the Music“

Sony наскоро обяви напълно безжичните слушалки WF-1000XM5, най-новият модел от наградената серия 1000X, който предлага най-доброто шумопотискане, завладяващ звук и най-високото качество при разговори на Sony досега. С WF-1000XM5 сте само вие и музиката.

Партньорство с глобалния артист Miguel 

За лансирането на слушалките WF-1000XM5, Sony си партнира със световно известния певец, актьор, автор на песни и артист на Sony Music Entertainment – Miguel, който разказва как слушалките WF-1000XM5 са част от новата концепция на марката – „For the Music“.

„Като любител и създател на музика, мога да споделя, че слушалките WF-1000XM5 наистина ме изненадаха по отношение на баса, чистотата на звука и цялостния динамичен диапазон. Наслаждавам се на възможността да персонализирам и създавам свой собствен звук, а тези слушалки осигуряват автентично изживяване при слушане на музика,” казва Miguel. „Допълнително, шумопотискането премахва всеки нежелан шум.“

For the Music 

„For The Music“ е слоганът, който Sony даде на своите аудио продукти. С него компанията се утвърждава като водещ аудио бранд, свързващ творци и любители на музиката, целящ да създаде автентични музикални изживявания и да увеличи емоцията на феновете, като преди всичко поставя визията на артистите над всичко.

Най-ефективното шумопотискане досега

Слушалките WF-1000XM5 „вдигат летвата“ за кристално ясно слушане без разсейване. С експертния опит на Sony в аудио продуктите можете да сте убедени, че получавате най-доброто музикално изживяване.

WF-1000XM5 разполагат с най-съвременната технология за осигуряване на първокласно качество на звука и най-доброто шумопотискане на пазара. Аудио процесори и високопроизводителни микрофони захранват специално проектирания Dynamic Driver X в реално време за прецизно възпроизвеждане на високи честоти, дълбок бас и чисти вокали. Те са проектирани да ви потопят в толкова добър звук, че да се чувствате сякаш сте в студиото с любимите си изпълнители.

WF-1000XM5 имат вградени три микрофона във всяка слушалка, включително двойни микрофони за обратна връзка, които подобряват ефективността на анулиране на ниските честоти. Това е най-голямата стъпка напред на Sony в областта на шумопотискането, което води до още по-точно улавяне на околния звук.

А новоразработеният от Sony процесор V2 отключва потенциала на HD шумопотискащия процесор QN2e. Тази уникална комбинация от технологии контролира шестте микрофона, за да осигури безпрецедентно качество на шумопотискане, което може да се адаптира, за да осигури най-доброто представяне според средата, в която се намирате.

Способността за възпроизвеждане на по-ниски честоти също е подобрена при WF-1000XM5, благодарение на новия Dynamic Driver X. В допълнение, Noise Isolation Earbud накрайниците са изработени от полиуретанова пяна – уникален материал, който намалява шума във високочестотния диапазон.

Експертно проектирани за удивително качество на звука 

От по-фини вокали до по-дълбок бас, всичко е настроено за музиката на WF-1000XM5.

Благодарение на специално проектирания за широко честотно възпроизвеждане Dynamic Driver X, WF-1000XM5 позволяват да слушате музика с по-многопластови вокали. Структурата на диафрагмата съчетава няколко различни материала за купола и ръба, постигайки ясни високи и дълбок, богат басов звук с ниско изкривяване.

Чрез комбиниране на новоразработения HD шумопотискащ процесор QN2e и интегрираният V2 процесор на Sony, WF-1000XM5 осъществяват прецизна 24-битова аудио обработка и високоефективно аналогово усилване. Резултатът е ниско изкривяване и възпроизвеждане на кристално чисто аудио.

WF-1000XM5 поддържат High-Resolution Audio Wireless благодарение на LDAC, както и DSEE Extreme за висококачествена компресирана цифрова музика в реално време. Така, първокласното качество на звука продължава да е в сърцето на този модел. В допълнение, слушалките разполагат с 360 Reality Audio, което създава завладяващо аудио изживяване и ви пренася в центъра на музиката.

Слушалките WF-1000XM5 са оборудвани с технология за проследяване движението на главата (head tracking), която осигурява реалистично и завладяващо слушане чрез автоматично регулиране на звуковите полета, за да компенсира движението. Звукът е прецизно синхронизиран с екрана на вашия смартфон, за да може дори когато се движите да сте отдадени напълно на това, което гледате. Просто свържете със съвместими смартфони или други аналогични устройства.

Най-доброто качество на разговорите на Sony досега

WF-1000XM5 предлагат отлично качество на разговори, предавайки гласа ви ясно във всяка ситуация, независимо дали сте в офиса, на обществено или на шумно място, или работите от вкъщи.

Благодарение на Deep Neutral Network (DNN) – базиран на изкуствен интелект алгоритъм за намаляване на шума и сензори за костна проводимост, гласът ви ще се чува кристално чисто и естествено дори в шумна среда. Освен това, ако сте на открито, структурата за намаляване на шума ще сведе до минимум всеки шум от вятъра.

Удобен и с красив дизайн 

Слушалките WF-1000XM5 са проектирани с мисъл за комфорт и луксозно изживяване, така че да ги носите с удоволствие. Тяхната форма е моделирана според човешкото ухо, с ергономичен дизайн, който осигурява сигурно и стабилно прилягане. Освен това, тези слушалки са приблизително 25% по-малки и почти 20% по-леки от своя предшественик (WF-1000XM4), което ги прави по-удобни за носене за продължително време.

Шумоизолиращите накрайници са изработени от специален материал, който не само подобрява прилягането, но също така увеличава комфорта чрез намаляване на налягането в ухото благодарение на ново разработената си форма. В допълнение, накрайниците в опаковката са в четири различни размера, включително ултра-малки SS, така че можете да изберете идеалното прилягане за вашето ухо.

Улеснено слушане 

WF-1000XM5 разполагат и с Auto Play функция – можете да зададете свой тайминг кога да стартира музиката, като например, когато слагате слушалките си или ставате да се разходите. Освен това аудио известията ви държат информирани за събитията около вас, докато телефонът ви си е прибран в джоба. А ако вържете устройството си със Spotify, Endel и Apple Music, получавате мигновен достъп до любимата си музика, и то в отлично качество. Както WF-1000XM5, така и WH-1000XM5 вече поддържа Auto Play.

Ако търсите нови възможности за забавление отвъд музика и филми, WF-1000XM5 използва нови сензори и технология за пространствен звук, за да достави завладяващ звук за игри с добавена реалност като „Ingress“ от Niantic. Посредством проследяване движението на главата, звукът се предава от различни посоки, за да се съвпадне перфектно с действието на екрана.

WF-1000XM5 разполага и с популярните функции на Sony като Adaptive Sound Control и Speak-to-Chat, както и Multipoint Connect, което ви позволява да сдвоите две Bluetooth устройства едновременно, така че при входящо повикване вашите слушалки автоматично знаят кое устройство звъни и се свързват с правилното. Свързването никога не е било по-лесно благодарение на Fast Pair и Swift Pair. Освен това можете да управлявате WF-1000XM5 с гласа си, използвайки любимия си гласов асистент.

С до 8 часа живот на батерията можете да се наслаждавате на часове непрекъснато време за слушане, а бързо 3-минутно зареждане осигурява до 60 минути време за възпроизвеждане. Освен това технологията Qi предлага лесно безжично зареждане.

Слушалките са с IPX4 водоустойчивост , така че пръските и потта няма да ви попречат да се наслаждавате на музиката дори ако се разхождате под дъжда. 

По-добри за околната среда 

WF-1000XM5 използва рециклирани пластмасови материали и патентованата на Sony Original Blended Material хартия за опаковката. Original Blended Material е екологичен хартиен материал, направен от бамбук, влакна от захарна тръстика и рециклирана хартия след употреба. 

Цени и наличност 

WF-1000XM5 ще бъдат достъпни от август 2023 г. на препоръчителна цена от 629 лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *