ChatGPT вече ще помни кои сме

Създателите на ChatGPT разработват нова актуализация, която ще позволява на изкуствения интелект да помни кои сме и какво харесваме. Функцията, която се тества като бета-версия за абонатите на ChatGPT Plus, се нарича “персонализирани инструкции” и позволява на потребителите да задават уникални параметри, които ще се запазват по време на различните разговори.

Потребителят може да каже на ChatGPT, че е преподавател в трети клас например. След което всеки отговор на чатбота ще бъде подходящ за третокласници. OpenAI изтъква тази функция като начин за оптимизиране на заявките, а не като първа стъпка към всеобхватен личен асистент, базиран на изкуствен интелект, който предвижда нуждите ни.

Тъй като инструментът е настроен да работи в цялата платформа, всяко приложение от трета страна, което използва ChatGPT като базов код, вероятно ще получи достъп до него. В тази връзка съществуват опасения за поверителността, поради което новата функция се пуска като бета версия, за да може компанията да отстрани възникнали проблеми.

Актуализацията е налична от днес за платените абонати на ChatGPT извън САЩ и ЕС. OpenAI се надява скоро да я пусне и в тези региони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *