Cat S75 – издръжлив смартфон с възможност за сателитна комуникация (Ревю)

Cat S75 е първият смартфон с двупосочна текстова сателитна комуникация на компанията Bullitt Group. Телефоните от марката Cat се отличават с висока степен на издръжливост и възможност за работа в негостоприемни условия, което ги прави предпочитани от работници на строежи и в различни индустриални предприятия, както и от туристи и любители на екстремните преживявания. Устройството се характеризира с атрактивна визия и традиционната за бранда висока издръжливост. В редакцията получихме една бройка от модела и в следващите редове ще споделим впечатленията си от него.

Външен вид и дизайн

Cat S75 се отличава с масивни размери и визия. Размерите на корпуса му са 171 х 80 х 11.9 мм. при тегло 268 грама. Смартфонът е изработен от здрава пластмаса, метална рамка и специално Gorilla Glass Victus покритие на екрана. Както успяхме да се уверим сами, това висококачествено стъклено покритие осигурява издръжливост и устойчивост на екрана в различни рискови ситуации.

На гърба на Cat S75 има тройна основна камера, светкавица и четец на отпечатъци. Отпред дисплеят е със значителни по размер странични рамки и капковиден прорез за селфи камерата.

Дисплей

Дисплеят на устройството използва технологията IPS LCD (In-Plane Switching Liquid Crystal Display), която осигурява добра цветова репродукция, както и живи и ярки цветове на картината.

Честотата на опресняване от 120Hz означава, че екранът се обновява 120 пъти в секунда. Както успяхме да се уверим сами, този тип опресняване осигурява плавно прелистване на съдържанието по време на игра и гледане на филми.

Размерът на екрана е 6.6 инча, което представлява около 76.7% от общата площ на предния панел и осигурява по-голяма работна площ за визуално съдържание и взаимодействие с потребителя.

Резолюцията е 1080 x 2408 px със съотношение на страните 20:9 и плътност на пикселите около 400 ppi. Както установихме по време на нашите тестове, тази плътност прави текста и снимките по-четливи и допринася за по-високо качество на визуалното изживяване при гледане на съдържание или използване на приложения на устройството.

Основна камера

Основната камера на Cat S75 е тройна и включва 50MP сензор (f/1.8), 8MP сензор с ултраширокоъгълен обектив и 2MP сензор за макро кадри. Тя разполага с допълнителни функции като двойна LED светкавица, HDR (High Dynamic Range) за по-добро балансиране на осветеността при снимки с висок контраст и панорамен режим за заснемане на широки пейзажи или групови снимки.

Относно видеозаснемането, главната камера може да записва видео с резолюция 1080p при 30 кадъра в секунда, което осигурява гладко и качествено видео изживяване.

Селфи камера

Селфи камерата на устройството е една и е с резолюция 8MP. Освен, че може да прави качествени автопортрети, тя записва видео с резолюция 1080p при 30 кадъра в секунда. Както показаха нашите тестове, това позволява заснемането на качествено видео съдържание, подходящо за споделяне в социалните мрежи.

Сателитна свързаност

Едно от най-големите предимства на Cat S75 е, че може да изпраща спешен сигнал за помощ чрез сателитна връзка. Благодарение на услугата Bullitt Satellite Connect, която беше представена на тазгодишния Световен мобилен конгрес в Барселона, в случай на спешна ситуация, потребителят може да изпрати SOS сигнал, който се свързва със специализирана сателитна услуга за спасителни операции. Тя позволява надеждна и бърза помощ в отдалечени или изолирани места, където няма достъп до обикновена мобилна мрежа.

Памет

Устройството разполага с вградена памет от 128GB и 6GB RAM, както и слот за microSDXC карта. Както успяхме да се уверим сами, това пространство е напълно достатъчно за съхранение на приложения, снимки, видеоклипове и други файлове.

Батерия

Батерията на смартфона е от типа Li-Po с капацитет от 5000 mAh. Макар че не може да се отстранява от потребителя, тя осигурява дълъг период на използване на устройството, без да се налага честото му презареждане.

Устройството разполага със сензор за пръстови отпечатъци на гърба, акселерометър, жироскоп, сензор за близост и компас.

В заключение

можем да потвърдим, че Cat S75 е изключително издръжливо и устойчиво на всякакви условия мобилно устройство. Освен, че е защитен срещу изпускане, вода и екстремни температури, смартфонът позволява на потребителите да комуникират чрез сателитна връзка, дори и при липса на клетъчна мрежа. Всичко това го прави подходящ както за екстремни потребители, посещаващи отдалечени и изолирани места, така и за работа в тежки условия.

One thought on “Cat S75 – издръжлив смартфон с възможност за сателитна комуникация (Ревю)

  1. Абсолютен боклук. Взех го преди три седмици и вече взе да маже екрана като се отвори произволен сайт. Голямо разочарование за 1200 лева. Препоръчвам улефон армор 18. Повече никога няма да Аси купя кат просто беше по лек но определено не си заслужава парите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *