AGON by AOC разширява спонсорството си на FURIA

AGON by AOC – една от водещите световни марки за гейминг монитори и пълна екосистема от геймърски аксесоари – с вълнение обявява разширяването на спонсорството си на FURIA Esports. Това сътрудничество, което започна на местно ниво в Сао Пауло още със създаването на организацията, сега става глобално, отразявайки динамичния растеж и нарастващата популярност на FURIA.

Потопете се в света на FURIA

Основана през 2017 г., FURIA бързо се превърна в световна сензация на сцената на електронните спортове. Достигайки до полуфиналите на IEM Rio Major 2022, отборът надмина всички очаквания. Това е най-добрият резултат на организацията на шампионат досега. Състезавайки се в Counter-Strike: Global Offensive, Rocket League, League of Legends, Valorant, PUBG: Battlegrounds, Apex Legends и Super Smash Bros, и други състезания, FURIA получи „Prêmio eSports Brasil“ – най-престижната награда за електронни спортове в Латинска Америка – за най-добрата организация за електронни спортове през 2020 г. и 2021 г. С впечатляващ състав от над 10 отбора, включващ повече от 80 професионални спортисти и подкрепен от над 215 отдадени служители, включително и един изцяло женски CS:GO отбор, организацията продължава да пробива до нови позиции и достижения.

Към днешна дата FURIA има пет съоръжения с игрални офиси в Сао Пауло (Бразилия), Лос Анджелис (Калифорния) и Бока Ратон (Флорида), тренировъчен център в Мелиеха, Малта за отбори на FURIA, състезаващи се в Европа, както и магазин за изживявания в Уинууд (Флорида). Екипите на Академията и напредничавото обучение спомагат за откриването на нови таланти и култивирането на утрешните звезди на електронните спортове. Подходът на организацията към развитието на таланти доведе до безпрецедентни рекорди, привличайки 8,2 милиона зрители от цял свят през 2022 г. Със силно дигитално присъствие и огромен брой последователи в социалните мрежи, особено на млади и динамични хора, предимно във възрастовата група 25-34 години, FURIA се доказа като трендов модел във взаимодействието с феновете на електронните спортове. Например, по време на Rio Major 2022 и IEM Rio 2023, FURIA организира своето събитие „Casa FURIA“, на което присъстваха 1000 души, акцентиращо върху богатството на бразилската култура с директни излъчвания и различни музикални изпълнения всеки ден.

Усъвършенстване на гейминг пейзажа

Разширеното споразумение за спонсорство означава, че AGON by AOC сега ще оборудва всички отбори и играчи на събитията за електронни спортове на FURIA със своите монитори за състезателни игри от сериите AGON и AGON PRO, заедно с най-съвременните периферни устройства на AOC Gaming. Тези превъзходни устройства обещават светкавично бързо време за реакция, висока честота на опресняване и несравнима ергономичност, подготвяйки сцената за изключителни гейминг изживявания и давайки на играчите на FURIA ненадминато конкурентно предимство. На свой ред, прозренията на състезателите по време на игрите ще помогнат на инженерните екипи от AGON by AOC да развият и подобрят още повече първокласното гейминг оборудване на компанията.

Освен това брандът на AGON by AOC ще бъде видно изложен в глобалните събития и платформи на FURIA, а също така ще се носи с гордост на фланелките на екипите на FURIA за електронни спортове.

Майра Фукасава де Алмейда, глобален маркетинг мениджър на AOC, обяснява мотивацията зад това спонсорство: „Нашето първоначално спонсорство на местно ниво беше свидетелство на нашата вяра в потенциала на FURIA да се отличи и процъфти в сферата на електронните спортове. Сега с вълнение се радваме, че можем да подкрепим тяхното развитие в глобален мащаб и вярваме, че нашите премиум гейминг технологии ще играят жизненоважна роля за техния продължаващ успех.”

Хайме Падуа, съосновател и главен изпълнителен директор на FURIA, добавя: „Непоколебимата подкрепа на AGON by AOC беше решаваща за нашето развитие. Техните новаторски технологии дадоха възможност на нашите отбори да се представят по най-добрия начин. Това разширено глобално спонсорство ще проправи пътя за още по-блестящо бъдеще за нашите играчи и фенове.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *