Изкуственият интелект Showrunner може да превърне всеки в звезда от анимационен сериал

Американският стартъп Fable представя изкуствения интелект Showrunner, който може да създава анимационни сериали от типа на South Park с участието на всеки. Това е още една голяма стъпка за генериращия изкуствен интелект, който през последните шест месеца е в подем.

“Това, което прави AI Showrunner, е да създава епизоди на South Park за вас. Не само диалогът. Той анимира, озвучава, редактира. Потребителят може да създаде подкана от две изречения и Showrunner ще създаде телевизионни епизоди въз основа на нея. Хората казват, че AI не може да разказва история. Е, той може” – посочва изпълнителният директор на Fable Едуард Саачи.

По отношение на правата върху епизодите на South Park Саачи разяснява, че стартирането на Showrunner няма търговска цел. Той допълни, че по-късно тази година ще бъдат обявени няколко оригинални IP симулации с прикрепени към тях телевизионни предавания за изкуствен интелект. Сред тях ще има научнофантастична симулация за изследване на космоса, сатира на Силициевата долина, както и детективска симулация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *