Изкуственият интелект Bard вече може да говори, включително и на български

Изкуственият интелект Bard на технологичния гигант Google се сдоби с няколко нови характеристики и функции, след последната му актуализация в четвъртък. Сред тях са разширени лингвистични познания и възможност да отговаря устно и да чува въпросите на потребителите.

Bard вече може да разбира близо 40 езика, включително и български. Потребителите могат да разговарят с него и на арабски, китайски, немски, хинди и испански. Както и да имат достъп до него от повече места на планетата, като Бразилия и “цяла Европа”.

С въведените промени потребителите вече имат възможност да четат или да слушат отговорите, генерирани от изкуствения интелект. Освен това те могат да избират колко дружелюбен да бъде Bard с пет различни опции за тона: обикновен, дълъг, кратък, професионален или непринуден.

Чатботът има и способността да интерпретира изображения, пуснати в полето за подкана. По-бързо и по-лесно, отколкото да го качват като документ, потребителите могат да поискат повече информация за съдържанието на изображението. За сега тази опция е възможна само на английски език.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *