Shelly представя нова линия продукти за умен дом: Shelly Wave

Тя включва първите интелигентни устройства на бранда със Z-Wave технология.

Shelly, част от Алтерко АД, разширява портфолиото си от иновативни устройства за автоматизация на дома с първите продукти на бранда със Z-Wave технология. Shelly Qubino Wave 1 и Shelly Qubino Wave 1PM са първите уреди от новата серия Shelly Wave, която ще поддържа технологията Z-Wave. Те бяха представени на специално онлайн събитие на живо от съ-изпълнителния директор на компанията Димитър Димитров. По време на лайвстрийма той демонстрира за първи път и още една иновация: Shelly BLU Door Window – второто устройство от серията BLU, коeто се контролира чрез Bluetooth връзка. Сравнено с първия продукт Shelly Door Window 2, Shelly BLU Door Window има сходни функционалности, като ключовите подобрения са в дизайна, позволяващ монтаж в по-трудно достъпни пространства (като вътрешната страна на дограма) и изключително бърза реакция на работа. Новият сензор е вече в продажба и се предлагат в бяло и черно, а в бъдеще в планиран и вариант с дървесен цвят, подходящ за всеки интериорен дизайн.

„Идеята продължава да бъде най-ценният актив в предприемаческата дейност. Но за да бъде един продукт или услуга успешен, той трябва да представлява иновация и затова днес с радост представяме нашите нови продукти, които освен иновативни, са създадени с цел да отговорят на нуждите на клиентите. Потребителите са нашето основно вдъхновение при създаването на иновации и тясната връзка с тях за нас е много важна. Затова сегашното онлайн събитие е само първото от серията такива, които планираме да имаме всеки месец за нашите фенове от цял свят“, сподели Димитър Димитров, основател и главен изпълнителен директор на Алтерко.

Първата серия Shelly Wave

Shelly Qubino Wave 1 и Shelly Qubino Wave 1PM са първите уреди от новата серия Shelly Wave с технологията Z-Wave. Основните функционалности до голяма степен се покриват с тези на Shelly Plus 1 и Shelly Plus 1PM, но има и няколко специфични разлики. Използването на на Z-Wave технологията позволява по-дълъг и стабилен обхват на излъчване, правейки двата нови продукта идеални за домове или офиси с множество устройства, които излъчват на честоти по-високи от тези на Z-Wave. Z-Wave технологията също така се счита за по-сигурна, тъй като по-трудно се прихваща, сравнено с Wi-Fi. За момента, Z-Wave устройствата могат да се настроят към апликацията на хъб, поддържащ Z-Wave технология.

Shelly Qubino Wave 1 – това устройство позволява потребителя да управлява широка гама от домакински уреди и офис оборудване като осветителни тела, електропроводи, системи за сигурност, нагреватели, радиатори, контакти и много други. Новото тук е Z-Wave вместо Wi-Fi/Bluetooth протокол за управление, който има редица предимства като значително по-ниска консумация на енергия, по-голям обхват, по-високо ниво на сигурност и поверителност на данните. Z-Wave използва мрежа тип “mesh”, където всеки устройствен възел може да комуникира с другите. Това създава по-стабилна и надеждна мрежа, която се справя по-добре с интерференции и пречки в сравнение с Wi-Fi и Bluetooth.

Shelly Qubino Wave 1PM – интелигентното реле, с което можете да контролирате и измервате консумацията на енергия на широка гама домакински уреди и офис оборудване като например електропроводи, системи за сигурност, нагреватели, радиатори, контакти и много други. Измерването на мощността се случва изключително бързо. Интелигентното реле Shelly Qubino Wave 1PM е с дизайн проектиран да пасва на повечето стандартни електрически кутии и превключватели. И тук новото е използването на Z-Wave вместо Wi-Fi/Bluetooth, което подобрява значително показателите като по-голям обхват, по-високо ниво на сигурност и поверителност на данните.

Още иновации

По време на събитието премиерно бе показан и Shelly BLU Door Window – интелигентен сензор за врати и прозорци с изключително бърза реакция. Сензорът е проектиран така, че да открива и докладва отваряне и затваряне на прозорци и врати, а също така може да реагира по предварително зададени критерии. Това е второто устройство от серия BLU. Значителна промяна има в дизайна, който позволява по-лесно и безпрепятствено монтиране, по-бърза реакция. Устройството измерва ъгъл, наклон и вибрации. Лесно е за управление чрез приложението Shelly Smart Control, като разликата с първото устройство е, че липсва сензор за топлина и Wi-Fi връзка.

Първи досег с Shelly Pro 3EM 400, Pro 3EM Add-on и Pro Dual Cover / Shutter PM

По време на лайвстрийма Димитър Димитров също демонстрира ползите на три от най-новите продукти на бранда от Pro серията за професионална употреба.

Shelly Pro 3EM 400 – продуктът надгражда съществуващия Pro3EM с 400 амперови клампи. Трифазният електромер за монтиране на DIN шина е оборудван с цялата гъвкавост на фърмуера gen2 и LAN свързаност, той предоставя на професионалните интегратори допълнителни опции за решения за крайните клиенти. С точност на измерване на активната енергия от 1%, Shelly Pro 3EM-400 може да се използва за индивидуално наблюдение на консумацията на домакински уреди, индустриални електрически вериги и офис оборудване с точност на измерване на активната енергия от 1%, Shelly Pro 3EM-400 може да се използва за индивидуално наблюдение на консумацията на домакински уреди, индустриални електрически вериги и офис оборудване.

Shelly Pro 3EM Add-on тази добавка разширява възможностите на Shelly Pro 3EM, като добавя опцията за лесно управление на контакти и други електрически устройства, което дава на потребителя още повече гъвкавост и контрол върху потреблението.

Shelly Pro Dual Cover / Shutter PM – двуканален интелигентен контролер, който може да бъде монтиран на DIN-шина и поддържа до 16A натоварване на всеки от каналите. Оборудван е с интегрирани прецизни измерватели на мощността, които позволяват на професионалните потребители да контролират и наблюдават консумацията на всеки канал поотделно. Перфектен е за автоматизация на ролетни щори, завеси, сенници, гаражни врати и много други. Потребителите могат да използват скриптове за създаване на усъвършенствани персонализирани процедури за автоматизация въз основа на различни събития, прогноза за времето и др.

Всички представени нови продукти Shelly са вече в продажба на shelly.cloud, където може да бъде открита и още по-детайлна информация за тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *